Festivalul National de Arta Muzicala, la Dorna Candrenilor

In zilele de 10 si 11 mai 2014, a avut loc, in localitatea Dorna Candrenilor din judetul Suceava, cea de-a VII-a editie a Festivalului National de Arta Muzicala, inchinat compozitorului bucovinean Isidor Vorobchievici. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala „Dorna Candrenilor“ si de Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din localitate, in colaborare cu Primaria comunei Dorna Candrenilor.

Cea de-a VII-a editie a Festivalului National de Arta Muzicala de la Dorna Candrenilor, desfasurata cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a debutat sambata, 10 mai, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Dorna Candrenilor, prin oficierea Tainei Sfantului Maslu de membrii coralei preotesti din Bazinul Dornelor.

La finalul slujbei, au fost pomeniti toti preotii trecuti la Domnul ce au slujit la biserica din aceasta localitate. Ulterior, in aceeasi zi, a avut loc un concert de piese religioase sustinut de Grupul „Speranta“ din Cosna si de corala preoteasca din Bazinul Dornelor.

Duminica, 11 mai, a fost oficiata Sfanta Liturghie de catre un sobor de preoti, raspunsurile liturgice fiind date de corul barbatesc al Parohiei Giroc din jud. Timis si de Grupul vocal „Doina“ din Moisei, Maramures. Festivalul a continuat la caminul cultural din localitate, unde, rand pe rand, coruri din mai multe eparhii ale tarii au incantat auditoriul cu piese religioase.

„Ne-am bucurat de prezenta grupului de copii al Ansamblului «Doina Maramuresului» din Moisei, a Grupului vocal «Flori de pe Dorna» din Poiana Stampei, a Corului «Ecclesia» al Parohiei Dorna Candrenilor, care a fost si coorganizator, a coralei preotesti din Bazinul Dornelor, a Corului «Vox Campus» al parohiei ortodoxe din Capu Campului, a corului barbatesc al Parohiei Giroc din jud. Timis, a corului barbatesc al Arhiepiscopiei Tomisului, Constanta, a Ansamblului «Gura Izvorului» din Vatra Moldovitei, a Ansamblului folcloric «Ardealul» al orasului Ludus, judetul Mures. Ne-au mai incantat si copiii Grupului vocal «Speranta» al comunei Gosna si Grupul de tineret «Ecclesia III» al Parohiei Dorna Candrenilor, alcatuit din elevi ai scolii din localitate si de la Scoala cu clasele I-VIII Poiana Negri. De asemenea, a fost pusa in scena si o piesa de teatru de copiii participanti la orele de cateheza ale parohiei noastre. A fost o atmosfera deosebita, de care s-au bucurat numerosi credinciosi, cat si oficialitatile locale si judetene“, ne-a declarat pr. drd. Doroftiese Gabriel Gheorghita, paroh la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Dorna Candrenilor si dirijor al Corului „Ecclesia“ si al coralei preotesti din Bazinul Dornelor.

Intrarea la eveniment a fost libera.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

.

14 Mai 2014

Vizualizari: 582

Voteaza:

Festivalul National de Arta Muzicala, la Dorna Candrenilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE