Gheorghe Anghelescu a lansat mai multe lucrari la Sibiu

Biblioteca “ASTRA” din Sibiu a gazduit marti, 3 decembrie, lansarea lucrarii “Parintele Dumitru Staniloae, un urmas vrednic al patristicii clasice”, realizata de prof. univ. dr. Gheorghe F. Anghelescu.

La manifestare au participat Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna”, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ica jr., secretarul de stat in Ministerul Culturii, lect. dr. Vasile-Cristian Petcu, traducatorul in limba germana a Dogmaticii parintelui Staniloae, prof. univ. dr. Hermann Pitters, directorul bibliotecii sibiene, Silviu Bors, cadre didactice sibiene, doctoranzi si studenti. Prin sprijinul Ministerului Culturii, traducerile in limba italiana, spaniola si portugheza ale volumului amintit, precum si numerele doi, trei si patru ale culegerii de studii interdisciplinare “Patmos” a Universitatii “Valahia” din Targoviste au fost oferite tuturor celor prezenti la manifestare.

In debutul evenimentului, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit despre personalitatea complexa a marelui teolog Dumitru Staniloae si a subliniat faptul ca opera si viata sa vor fi mai bine cunoscute in Occident prin aceste traduceri lansate la Sibiu.

Au mai luat cuvantul si au salutat aparitia acestor traduceri ale lucrarii reeditate in limba romana si secretarul de stat Vasile-Cristian Petcu, arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ica jr. si prof. univ. dr. Hermann Pitters. Evenimentul s-a incheiat cu prelegerea prof. univ. dr. Gheorghe Anghelescu, autorul lucrarii bio-bibliografice a Parintelui Dumitru Staniloae.

Lansarea de la Sibiu este al treilea eveniment organizat in tara pentru a face cunoscute lucrarile amintite. Volumele au mai fost lansate la Bucuresti si Constanta, urmand ca pe 12 decembrie sa fie prezentate aceste lucrari si la Targoviste.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

04 Decembrie 2013

Vizualizari: 541

Voteaza:

Gheorghe Anghelescu a lansat mai multe lucrari la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Gheorghe Anghelescu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE