Guvernul, obligat sa dea bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului

 

Plenul Senatului a adoptat, marti, o initiativa legislativa a PRM, de modificare a legii privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, potrivit careia Patriarhia, Guvernul si administratia locala se vor implica in finalizarea acestui proiect.


Propunerea legislativa nu a fost sustinuta de Executiv, care nu a fost de acord cu proiectul initiat de Partidul Romania Mare.
Propunerea legislativa de modificare a Legii 261/2005 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului a fost initiata de parlamentarii PRM si a fost adoptata in plenul Senatului cu 61 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si 5 abtineri.

Parlamentarii PRM au propus prin initiativa legislativa ca fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului sa fie asigurate in proportie de 50% de catre Patriarhia Bisericii Ortodoxe, iar in proportie de 50% de catre Guvernul Romaniei.

O alta propunere de modificare a Legii 261/2005 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 19/2005 prevede ca termenul de finalizare a acestui proiect este 1 decembrie 2011.



Initiativa legislativa va ajunge in dezbaterea Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional, Senatul fiind prima Camera sesizata.

 

Sursa: ziare.com

 

.

04 Septembrie 2007

Vizualizari: 1221

Voteaza:

Guvernul, obligat sa dea bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE