Hramul Parohiei bucurestene 'Sfantul Ioan - Piata'

Biserica Ortodoxa cinsteste la 29 august Taierea cinstitului cap al Sfantului Ioan Botezatorul, zi de post si de rugaciune profunda. Cu acest prilej, mai multe lacasuri de cult din tara isi sarbatoresc hramul.

In Bucuresti, singura biserica ce poarta hramul „Taierea cinstitului cap al Sfantului Ioan Botezatorul“ este biserica Parohiei „Sfantul Ioan - Piata“. Construita in anul 1774, pe vechea strada Serban Voda, in apropiere de Podul Beilicului, de peste raul Dambovita, biserica este unul dintre lacasurile translate in vremea perioadei comuniste pentru a fi salvate de la demolare. In fiecare an sunt marcate aici si celelalte sarbatori in cinstea Sfantului Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului: zamislirea (23 septembrie), nasterea (24 iunie), soborul (7 ianuarie), prima si a doua aflare a capului (24 februarie) si a treia aflare a capului sau (25 mai).

De asemenea, in Arhiepiscopia Bucurestilor isi sarbatoresc hramul Parohia Magureni 2, din Protoieria Campina, si Parohia Radila, din Protopopiatul Ploiesti.

Sursa: basilica.

.

27 August 2014

Vizualizari: 498

Voteaza:

Hramul Parohiei bucurestene 'Sfantul Ioan - Piata' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE