Icoana Maicii Domnului de la Hadambu a ajuns la Montecatini Terme

La Biserica Sfânta Muceniţă Pelaghia – Montecatini Terme, Protopopiatul Toscana, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, a ajuns marţi, 25 octombrie 2016, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi, după cum ne-a precizat Constantin Ciofu, Redactor Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

Pelerinajul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Preasfinţitului Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, prin dragostea arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu.

Delegaţia care a însoţit icoana a fost condusă de protosinghelul Iorest Goraş, secretarul Mănăstirii Hadâmbu, din ea făcând parte şi domnul Andrei Rusu, directorul executiv al Fundaţiei Umanitare Omenia – Valea Adâncă, judeţul Iaşi.

După ce a parcurs 1.800 de kilometri, icoana Maicii Domnului a ajuns la Montecatini Terme în Biserica Sfânta Muceniţă Pelaghia. Părintele paroh Matei Tulan, alături de părintele Nicolae Tverdostup de la Parohia Romanovca – Mitropolia Basarabiei, invitat la acest eveniment, au purtat în mâni Sfânta Icoană spre interiorul locaşului.
În continuare, s-a oficiat Slujba Acatistului Icoanei Făcătoarei de Minuni a Maicii Domnului de la Hadâmbu, timp în care credincioşii au ţinut în mâini lumânări aprinse.

Părintele paroh Matei Tulan a mulţumit la final Înaltpreasfinţitului Teofan şi Preasfinţitului Siluan pentru că au binecuvântat ca icoana Maicii Domnului de la Hadâmbu să poposească la Montecatini Terme. Oamenii s-au închinat la Sfânta Icoană cu evavie şi credinţă şi au mărturisit bucuria de a participa la acest eveniment istoric.

În dimineaţa zilei de 26 octombrie 2016, în biserica ortodoxă din Montecatini Terme se va oficia Sfânta Liturghie de la ora 10:00, iar de la ora 12:00 va fi vernisată expoziţia de fotografie Pelerin la Hadâmbu. Aceasta este organizată de Clubul Fotografilor Iaşi, cu prilejul pelerinajului icoanei făcătoare de minuni de la Hadâmbu 25 octombrie 2016 – 1 noiembrie 2016.

Icoana Maicii Domnului de la Hadâmbu a ieşit pentru prima dată din ţară. În acelaşi, timp, este cel mai lung pelerinaj din cele 88 realizate până în prezent al Sfintei Icoane.

Iulian Dumitrascu
Sursa: basilica.ro

26 Octombrie 2016

Vizualizari: 451

Voteaza:

Icoana Maicii Domnului de la Hadambu a ajuns la Montecatini Terme 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE