Inaltpreasfintitul Mitropolit Nifon a participat la manifestarile legate de Ziua Municipiului Targoviste

Marti, 8 Septembrie 2008, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, a participat la manifestarile legate de Ziua Municipiului Targoviste, dupa cum informeaza Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Targovistei. Manifestarile aniversare au inceput cu Sfanta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Targoviste, moment solemn la care au participat oficialitati ale municipiului si ale judetului, alaturi de numerosi preoti, studenti de la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii “Valahia” din Targoviste, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gura de Aur” din Targoviste si peste 3000 de credinciosi.

Un moment important al sarbatorii l-a constituit procesiunea cu icoana Maicii Domnului-Ocrotitoarea Municipiului Targoviste, de la Catedrala Mitropolitana, prin oras, pana la Primaria Municipiului Targoviste. Aici, Inaltpreasfintia Sa a participat la sedinta festiva a Consiliului Municipal, la care au luat parte oficialitatile locale si oaspeti de seama din tara si din strainatate, in cadrul careia i-a fost decernat Premiul de excelenta pentru contributia la dezvoltarea comunitatii locale.

Dupa aceea, Mitropolitul Nifon a binecuvantat noul Muzeu de Arta din cadrul Complexului National Muzeal Curtea Domneasca din Targoviste, inaugurat cu ocazia zilei municipiului.

Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nifon a aratat in cuvantul sau de invatatura, atat in Catedrala cat si in fata Primariei, importanta deosebita a Maicii Domnului in viata crestinilor si in cultul Bisericii, indemnand pe toti targovistenii la solidaritate, armonie, buna intelegere si conlucrare. De asemenea, la inaugurarea Muzeului de Arta, Inaltpreasfintia Sa a vorbit despre relatia dintre credinta si arta, evidentiind rolul artei pentru viata bisericeasca si sociala.

Sursa: basilica.ro

.

09 Septembrie 2009

Vizualizari: 449

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Mitropolit Nifon a participat la manifestarile legate de Ziua Municipiului Targoviste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE