Inceput de an universitar in Eparhia Timisoarei

Inceputul noului an universitar a fost marcat la Universitatea de Vest din Timisoara printr-o festivitate de deschidere la care au participat profesorii si studentii de la cele 11 facultati din cadrul institutiei, precum si autoritati centrale si locale. Evenimentul s-a desfasurat in Aula Magna “Ioan Curea” si a debutat cu intonarea imnului Gaudeamus si cu rostirea rugaciunii “ Tatal nostru”.

Apoi, dl. Prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, a adresat un cuvant de bun-venit studentilor din anul I, aratand ca odata cu admiterea la aceasta universitate, acestia fac parte dintr-o familie puternica, o comunitate cu recunoastere internationala alaturi de care, cu perseverenta, motivatie si multa munca isi pot construi o cariera de succes si un caracter puternic.

Din partea Arhiepiscopiei Timisoarei la festivitatea de la Universitatea de Vest a participat pr. Ionel Popescu, vicar administrativ la Centrul eparhial, care a adresat tuturor profesorilor si studentilor din partea ierarhilor locului, Inaltpreasfintitul Nicolae, Mitropolitul Banatului si Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar eparhial, un an universitar reusit si realizari pe masura asteptarilor si ale eforturilor depuse.

In continuarea festivitatii au urmat luari de cuvant din partea reprezentantilor Senatului Universitatii, a autoritatilor centrale si locale, precum si din partea organizatiilor de studenti ce functioneaza in cadrul Universitatii de Vest. In incheiere, studentii Facultatii de Muzica au sustinut un spectacol muzical intitulat „Arta si tinerete”. De asemenea, si in invatamantul privat au avut loc festivitatii de deschidere a noului an universitar. Astfel, la Universitatea ”Ioan Slavici” din Timisoara a avut loc o festivitate de deschidere la care a participat si delegatul Arhiepiscopiei Timisoarei pr. Zaharia Peres care in debutul intalnirii a rostit o rugaciune si a transmis profesorilor si studentilor prezenti binecuvantarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului si gandurile de bine ale PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei. Evenimentul a continuat cu simpozionul national ”Ioan Slavici la comemorare”, editia a III-a la care au participat profesori si oameni de cultura banateni.

Pentru studentii de la catedra de Teologie Ortodoxa, din cadrul Facultatii de Litere, Istorie si Teologie, ceremonia de deschidere a anului universitar a continuat la Centrul eparhial, unde s-au intalnit cu profesorii si reprezentantii Arhiepiscopiei Timisoarei. Delegatul Centrului Eparhial la festivitate a fost pr. Zaharia Peres, consilier Eparhial care a transmis celor prezenti binecuvantarea si gandurile de bine ale ierarhilor timisoreni.

Cu acest prilej, studentii din anul I au fost familiarizati cu profesorii si indrumatorii de an, precum si cu locatiile unde se vor desfasura cursurile, respectiv sediul Universitatii de Vest din Timisoara, din Bulevardul Vasile Parvan nr. 4 si complexul din Calea Bogdanestilor, nr. 32 A.

Catedra de teologie ortodoxa din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara a luat fiinta in temeiul Conventiei nr. 2669 din 25 martie 1993, incheiata intre Arhiepiscopia Timisoarei si rectoratul Universitatii de Vest. Programele de studii teologice au demarat in anul universitar 1993-1994 cu specializarile Teologie Pastorala si Teologie-Litere.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

01 Octombrie 2013

Vizualizari: 187

Voteaza:

Inceput de an universitar in Eparhia Timisoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE