Intalnire dedicata familiei, la Negresti

Parohiile Negresti 1 si Negresti 2, Protopopiatul Piatra Neamt, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala „Dumitru Almas“ din localitate, au organizat, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, activitatea misionar-pastorala „Binecuvantarea si crucea in familia crestina“.

Obiectivul principal al intalnirii a fost acela de a discuta situatia familiei crestine azi. Astfel, preotii si cadrele didactice au expus referate cu teme legate de familia crestina, de educatia copiilor si de importanta orei de religie in scoala. „Am gasit potrivit ca in aceasta zi de sarbatoare sa subliniem conlucrarea ce trebuie sa existe intre Familie, Biserica si Scoala, in ceea ce priveste responsabilitatea comuna legata de sanatatea morala si fizica a copiilor, precum si educatia acestora. In incheierea discutiilor, s-a facut apel la conlucrarea cu preotii celor doua parohii din Negresti, in ceea ce priveste activitatea catehetica si practica crestina, culminand cu un program duhovnicesc sporit si o impartasire mai deasa cu Sfintele Taine.

La sfarsit am cantat cu totii traditionalul «Multi ani traiasca» parintilor prezenti la aceasta intalnire de suflet“, a spus pr. Leonte Lehaci de la Parohia Negresti 1.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Iunie 2014

Vizualizari: 661

Voteaza:

Intalnire dedicata familiei, la Negresti 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

familia familia crestina

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE