Intalnire cu istoria recenta

Luni, 20 aprilie 2015, ora 18.00 vă invităm la prezentarea volumului Arhitecţii români şi detecţia politică 1946-1964. Între destin concentraţionar şi vocaţie profesională, de Vlad Mitric-Ciupe .

Amplu studiu asupra unui anumit segment al foştilor deţinuţi politici – arhitecţii, breaslă din care face parte şi tânărul Vlad Mitric, lucrarea de faţă este rezultatul unei munci titanice, întinsă pe ani de zile.

Cercetarea de arhivă este coroborată cu recuperarea mărturiilor orale şi dacă adăugăm şi anii de colaborare ai autorului cu Gheorghe Jijie şi Constantin Iulian, conducătorii Federaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, precum şi girul acordat lucrării de istoricul Radu Ciuceanu, credem că orice recomandare în plus este de prisos.

Invitaţi:
scriitor Sorin Lavric
arhitect Vlad Mitric-Ciupe


Sorin Lavric este scriitor şi traducător român.
Absolvent al Facultății de Medicină (1993) și al Facultății de Filosofie (1996), doctor în filosofie în 2005.
După terminarea studiilor medicale a lucrat, timp de un an, ca stagiar, pentru ca mai apoi să renunțe la practica medicală.
În 1997 a devenit redactor la Editura Humanitas, iar din 2003 ține cursuri semestriale la Facultatea de Filozofie București, a căror tematică este axată pe filozofia lui Constantin Noica.

Vlad Mitric-Ciupe, arhitect, cadru universitar în specialitatea sa, dar și cercetător al istoriei Gulag-ului comunist, a inițiat Muzeul Crimelor Comunismului de la Fortul 13 Jilava.


Vă aşteptăm cu drag!

Pe aceeaşi temă

20 Aprilie 2015

Vizualizari: 310

Voteaza:

Intalnire cu istoria recenta 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

detinuti politici

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE