Intalnirea episcopilor ortodocsi romani din Europa Occidentala si America


In perioada 8-15 mai 2006 are loc la Resedinta mitropolitana de la Nürnberg (Germania), la invitatia Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Serafim, cea de-a treia Intalnire a episcopilor ortodocsi romani din Europa occidentala si America, la care sunt asteptati toti cei opt ierarhi in functie: Mitropolitii Serafim si Iosif, Arhiepiscopii Nathaniel si Nicolae, Episcopii vicari Sofian, Siluan, Marc si Irineu.

Reamintim faptul ca primele doua intalniri au avut loc la Paris (15-19 aprilie 2004) si Detroit (9-16 mai 2005), precum si acela ca la 2 martie 2006 a fost ales inca un Episcop vicar, in persoana Parintelui Ioan Casian. Hirotonia va avea loc in cadrul Congresului Arhiepiscopiei din America si Canada, duminica 2 iulie 2006, la Resedinta arhiepiscopala de la Chicago. Noul hirotonit va fi astfel al 9-lea episcop ortodox romn din Occident.

Aceasta a 3-a intalnire sta sub semnul mai multor evenimente din viata Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei si Europei Centrale si de Nord, care vor culmina cu sfintirea Catedralei mitropolitane de la Nürnberg, duminica 14 mai 2006.

La toate aceste evenimente participa si Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care se afla acum la a doua vizita in Mitropolie, prima fiind ocazionata de hirotonia Episcopului vicar, Prea Sfintitul Sofian (9-11 mai 2003).

Ca si la celelalte doua intalniri precedente, programul va cuprinde dezbateri ale problemelor pastorale si misionare din Occident, precum si intalniri cu oficialitati locale. Smbata, 13 mai 2006, va avea loc la Berlin punerea pietrei de temelie pentru o viitoare biserica romneasca (Heerstr. 63, 14055 Berlin - Charlottenburg).

.

03 Mai 2006

Vizualizari: 1928

Voteaza:

Intalnirea episcopilor ortodocsi romani din Europa Occidentala si America 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE