Intrunirea Colegiului decanilor de la Facultatile de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana

Facultatile de Teologie din tara vor acelasi examen de admitere, la specializarea Pastorala. Candidatii vor sustine o proba eliminatorie si o proba scrisa la Dogmatica. Hotararea a fost luata, ieri, la Bucuresti, de Colegiul decanilor.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Pr. Prof.

Dr. Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti: „La toate Facultatile de Teologie la specializarea Teologie Pastorala se va da la concursul de admitere o proba scrisa la Teologia Dogmatica. S-a generalizat si proba eliminatorie de dictie si muzica pentru Teologie Pastorala, iar pentru toate specializarile se va efectua un test psihologic”.

De asemenea, s-a mai stabilit ca scolile doctorale sa intensifice colaborarea intre ele, a mai spus Pr. Decan: „S-a mai stabilit sa elaboram si proiecte comune la nivelul doctoranzilor. Sunt mai multe exemple in acest sens de congrese ale doctoranzilor unde rezultatul cercetarilor va aparea in volume. In acelasi timp, s-a mai discutat si despre modul in care va fi pregatit Congresul international de teologie dedicat Parintelui Profesor Dumitru Staniloae care va avea loc in toamna acestui an la inceputul lunii octombrie. Un punct deosebit al agendei de lucru al Colegiului decanilor a fost intensificarea vietii duhovnicesti a studentilor care se impune urmarita continuu si angrenarea lor in viata liturgica a parohiilor”.

Decanii Facultatilor de Teologie din tara au mai discutat si despre proiectele ce vor avea loc anul viitor, consacrat Tainelor Euharistiei si Spovedaniei.

„Fiecare facultate va organiza un simpozion, o manifestare stiintifica pe tema teologica a acestor doua sfinte taine. Se vor urmari indicatiile care sunt la nivel pastoral si misionar. Nu in ultimul rand am facut o evaluare a parteneriatelor pe care le au facultatile noastre cu facultati similare din strainatate si am cautat sa facem un schimb de experienta si sa vedem cum putem intensifica aceasta colaborare, nu in ultimul rand cum sa facem cat mai bine cunoscuta teologia romaneasca in strainatate”, a mai explicat Pr. Stefan Buchiu.

Sursa: basilica.ro

.

24 Mai 2013

Vizualizari: 455

Voteaza:

Intrunirea Colegiului decanilor de la Facultatile de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE