IPS Andrei Andreicut cu ierarhii oaspeti la Manastirile Cheile Cibului si Mihai Voda

A doua zi dupa hramul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului, IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei i-a insotit pe cei doi ierarhi oaspeti, PS Efrem, Episcopul de Seleucia, si PS Evloghie, Episcop de Adrianopol, Staretul Manastirii Rila din Bulgaria, intr-un pelerinaj duhovnicesc la doua dintre manastirile importante din apropiere – Manastirea Bunavestire din Cheile Cibului, in zona orasului Zlatna, si Manastirea Mihai Voda din Turda.

In splendoarea muntilor, la poalele stancilor acoperite cu o bruma de nea, ierarhii au fost intampinati cu multa bucurie de monahiile si duhovnicul lor, Prea Cuviosul Parinte Rafael, si cu glasurile lor ingeresti, interpretand tropare in limbile araba, greaca, slavona si romana, au subliniat caracterul universal al Ortodoxiei, care, de la Domnul Hristos pana in prezent, pastreaza nealterata credinta cea vie si Traditia care face din Biserica Ortodoxa o comunitate vie si datatoare de viata.

In manastire, ierarhii au vizitat biserica mare, inchinata Buneivestiri, si cele doua paraclise inchinate Sfantului Antonie cel Mare, respectiv, Sfantului Siluan Athonitul si s-au inchinat la sfintele moaste adapostite in cel de-al doilea paraclis. In duh de recunostinta, au multumit lui Dumnezeu pentru aceasta rectitorie a manastirii distruse de stapanirea Austro-ungara in secolul al 18-lea.

Cea de-a doua manastire vizitata a fost Mihai Voda din Turda, zidita in apropierea mormantului primului fauritor al Romaniei, Voievodului Mihai Viteazul. Preacuviosul Parinte Ilie, inconjurat de frumoasa obste a manastirii, i-au intampinat pe ierarhi cu multa bucurie si le-a vorbit despre planurile care, cu binecuvantarea lui Dumnezeu, vor fi duse la bun sfarsit. Aici au vizitat biserica mare, inchinata Sfantului Ierarh Nicolae, si Paraclisul manastirii, ridicat in cinstea Sfantului Siluan Athonitul. Impreuna cu obstea, ierarhii sa-u rugat pentru odihna sufletului Voievodului Mihai Viteazul si pentru crestinii din Siria, care trec prin vremuri de restriste si suferinta.

In acest fel, oaspetii de seama veniti cu ocazia hramului Mitropoliei, au luat cunostinta cu viata duhovniceasca din manastire noastre din Ardeal, cu realizarile, sperantele si problemele pe care le intampina.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.

27 Martie 2013

Vizualizari: 883

Voteaza:

IPS Andrei Andreicut cu ierarhii oaspeti la Manastirile Cheile Cibului si Mihai Voda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE