IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat parohiile din California

Intre 2 si 9 ianuarie 2011, IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat parohiile din California. Vizita a inceput duminica 2 ianuarie la parohia Sf. Arhangheli din Torrance, CA. Impreuna cu Pr. Protopop Mihai Carpeniseanu, IPS Nicolae a savarsit Sf. Liturghie si a adresat cuvant de invatatura in Duminica dinaintea Botezului Domnului. A urmat o discutie libera cu credinciosii despre diferite randuieli ale Bisericii Ortodoxe. Parohia Sf. Arhangheli a primit de curand aprobarea pentru construirea unei sali sociale atat de necesare pentru activitatile parohiei. Astfel ca in anul 2011 parohia are un proiect important de implinit.

De praznicul imparatesc al Botezului Domnului, IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat parohia Inaltarea Sf. Cruci, in biserica nou cumparata a parohiei in Upland, CA. Slujba Sf. Liturghii si a Aghiazmei mari au fost savarsite de IPS Nicolae impreuna cu P. Cuv. Arhim. Nicodim Bibart, preot paroh, si Pr. Protopop Mihai Carpeniseanu. IPS Nicolae a vorbit despre semnificatia Aratarii Domnului la Boboteaza si sfintirea apelor prin pogorarea lui Dumnezeu pe pamant. I-a felicitat pe credinciosi pentru cumpararea noii biserici si i-a indemnat sa continue, impreuna cu Parintele Nicodim, impodobirea traditional ortodoxa a bisericii. Și a doua zi, de sarbatoarea Soborului Sf. Ioan Botezatorul, Sf. Liturghie a fost savarsita tot in noua biserica a parohiei Inaltarea Sf. Cruci.

Sambata 8 ianuarie, IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat parohia Invierea Domnului din Sacramento. Parohia se afla acum cu chirie intr-un locas al Bisericii melchite, dar incearca sa finalizeze proiectul cumpararii unei proprietati. Impreuna cu Parintele paroh Teodor Garlonta, IPS Nicolae a vizitat proprietatea avuta in vedere considerand, impreuna cu membrii Consiliului Parohial, modalitatile de cumparare. La slujba Vecerniei IPS Nicolae i-a indemnat pe credinciosi la intelegerea profunda a chemarii la pocainta a Mantuitorului si le-a urat implinirea proiectului de cumparare a unei proprietati in noul an.

In Duminica dupa Botezul Domnului, 9 ianuarie 2011, IPS Arhiepiscop Nicolae a slujit Sf. Liturghie in parohia Inaltarea Domnului din Hayward, CA impreuna cu preotul paroh Gabriel Curpene. In cuvantul de invatatura IPS Nicolae a vorbit despre Mantuitorul Hristos ca fiind lumina lumii, dupa cuvintele Evangheliei duminicii. Fiind inca la inceput de drum, credinciosii parohiei au fost indemnati sa inteleaga care este calea potrivita pe care trebuie sa mearga pentru a zidi o comunitate crestina ortodoxa. In seara zilei de 9 ianuarie, IPS Arhiepiscop Nicolae s-a intors la Centrul Eparhial din Chicago.

Sursa: romarch.org
 

14 Ianuarie 2011

Vizualizari: 625

Voteaza:

IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat parohiile din California 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE