IPS Irineu al Alba Iuliei prezideaza examenul de Atestat teologic al elevilor seminaristi

Elevii de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Simion Stefan” din Alba Iulia sustin astazi, 13 mai, Atestatul teologic. Pentru acest examen sunt inscrisi 25 de elevi din anul terminal, repartizati in ordine alfabetica.

In cadrul evaluarii are loc prezentarea unei lucrari la disciplina Dogmatica Ortodoxa si Vechiul Testament, cat si sustinerea unui examen oral la materiile practice (Liturgica, Omiletica-Catehetica si Muzica bisericeasca).

Examenul de atestat se desfasoara cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei. Elevii sunt evaluati de o comisie de specialitate, prezidata de arhipastorul nostru, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, si formata din cadre didactice ale Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia dupa cum urmeaza: parintele profesor Nicolae Bolea, inspector de specialitate la Inspectoratul Scolar Judetean Alba, parintele profesor Eugen Pintea, parintele profesor Paunel Juchi, parintele profesor Nicolae Toparcean si parintele profesor Florin Botezan. Rezultatele vor fi afisate in aceasta dupa amiaza.

Atestatul teologic este un examen obligatoriu pentru elevii de la seminar, in vederea obtinerii diplomei de absolvire si inscrierii la facultate. Trebuie mentionat, dupa cum ne-a precizat parintele Eugen Pintea, directorul institutiei de invatamant, ca Atestatul Teologic echivaleaza cu nivelul mediu de pregatire in teologie, respectiv in slujirea preoteasca.

Sursa: reintregirea.ro

.

13 Mai 2014

Vizualizari: 669

Voteaza:

IPS Irineu al Alba Iuliei prezideaza examenul de Atestat teologic al elevilor seminaristi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE