IPS Laurentiu i-a binecuvantat pe militarii sibieni care au depus juramantul

Cea mai noua serie de militari profesionisti din Sibiu a depus juramantul fata de patrie in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Scoala de Aplicatie pentru Unitati de Sprijin de Lupta “General Eremia Grigorescu”. Militarii care au depus juramantul sambata, 28 iunie, au fost binecuvantati de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul sibiului si Mitropolitul Ardealului. La ceremonie au mai participat prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli, presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, comandanti si ofiteri militari, cadre didactice, ofiteri in rezerva, parintii si rudele militarilor. In soborul de preoti s-a aflat si decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, preotul militar Calin Samarghitan si alti slujitori ai sfintelor altare.

Dupa salutul militar si intonarea imnului national, comandantul Centrul de instruire pentru artilerie terestra si antiaeriana “Ioan Voda” din cadrul scolii militare mentionate, col. dr. Laurean-Georgel Oprean a adresat un cuvant de incurajare si de felicitare celor care si-au luat angajamentul in fata lui Dumnezeu ca vor apara patria chiar cu pretul vietii.

A urmat slujba religioasa oficiata de IPS Mitropolit Laurentiu si soborul de preoti, prin care depunerea juramantului a fost consfintita si binecuvantata. In cuvantul de felicitare si de binecuvantare, IPS Mitropolit Laurentiu a subliniat sacralitatea unui astfel de moment si unicitatea lui in viata unui militar. Ierarhul i-a indemnat pe militari sa-si respecte juramantul facut in fata lui Dumnezeu, pana la sfarsitul vietii.

Ceremonia s-a incheiat cu parade militarilor, cu un recital al fanfarei militare si cu o scurta demonstratie de exercitii militare.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

30 Iunie 2014

Vizualizari: 550

Voteaza:

IPS Laurentiu i-a binecuvantat pe militarii sibieni care au depus juramantul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE