IPS Laurentiu a liturghisit la schitul de la Sura Mare

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a oficiat pe 1 octombrie Sfânta Liturghie la Schitul “Acoperământul Maicii Domnului” din Şura Mare, judeţul Sibiu, metoc mitropolitan. Credincioşii au participat în număr mare la hramul aşezământului monahal, unde obştea de călugări construieşte un locaş de cult. Înainte de Sfânta Liturghie, ierarhul a sfinţit crucile care vor fi aşezate curând pe turlele bisericii.

“Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului a fost prăznuită astăzi pentru prima dată ca hram al așezământului de la Șura Mare, pe care îl avem ca metoc mitropolitan.

Așezământul a fost ridicat din multă dragoste prin eforturile fostului primar Nicolae Avram și a ctitorului care ne-a ajutat la ridicarea locașului de cult. Schitul este funcțional și este un centru spiritual prin lucrarea pe care o fac niște părinți inimoși, părintele Calinic, starețul schitului, alături de părintele duhovnic Ilie și mica obște care a reușit acum să întrețină viața religioasă, să facă un program liturgic, iar acum vom încerca să amenajăm spațiul corespunzător pentru iarnă. Așezământul este pus sub ocrotirea Acoperământului Maicii Domnului, dar și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, ocrotitorul întregii Mitropolii a Ardealului. Maica Preacurată să ne ocrotească și să ne păstreze sub sfântul ei acoperământ așa încât să putem să mai venim și să continuăm o tradiție ca la 1 octombrie să sărbătorim hramul așezământului spiritual, dar și social și cultural de la metocul nostru din Șura Mare”, a spus ierarhul.

Schitul “Acoperământul Maicii Domnului” de la Șura Mare a luat ființă în anul 2011 la inițiativa medicului Marius Leviţchi şi a domnului Nicolae Avram, pe atunci primar al comunei Şura Mare și a fost administrat de preotul pensionar Romulus Bar. Anul acesta obștea călugărilor de aici a crescut, iar lucrările de zidire a lăcașului de cult au fost intensificate astfel că în prezent se lucrează la acoperirea turlelor.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

03 Octombrie 2016

Vizualizari: 524

Voteaza:

IPS Laurentiu a liturghisit la schitul de la Sura Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE