IPS Parinte Andrei, invitatul Conferintei Nationale a Bibliotecilor si Bibliotecarilor

Mitropolitul Clujului a fost invitatul Conferintei Nationale a Bibliotecilor si Bibliotecarilor din Romania, in seara zilei de 15 mai 2014. Evenimentul care a debutat in aceeasi zi la Bistrita se desfasoara in saloanele Hotelului ”Coroana de Aur„ in prezenta a zeci de bibliotecari din tara si din strainatate. Editia, organizata pentru prima data la Bistrita, isi propune sondarea principalelor tendinte şi oportunitati in ceea ce priveste evolutia bibliotecilor.

Prezent la eveniment, IPS Parinte Andrei a argumentat faptul ca lectura si cartea are origini spirituale, intrucat in toate marile religii, cartea era preocupata de cele sfinte: “Inclusiv in ceea ce ne priveste pe noi crestinii, lucrul acesta se intampla de 2000 de ani incoace. Sa argumentez ceea ce spun, voi da un exemplu din Sf.

Scriptura: cercetati Scripturile, caci socotiti ca in ele aveti viata vesnica (Ioan 5 39). Cel putin teoretic, aceasta marturiseau carturarii si fariseii. Nu erau asa numeroase cartile ca astazi, dar cartea cartilor care marturiseste despre ele este Sf. Scriptura, in mod special, Noul Testament”. Mitropolitul Clujului a fost prezent la Conferinta Nationala a Bibliotecilor si Bibliotecarilor, in cadrul sesiunii Biblioteci verticale, in care a avut loc si lansarea cartii Acum stiu cine sunt a maestrului Grigore Lese.

Programul ANBPR cuprinde pe langa conferinte si comunicari pe teme de interes si recitaluri de muzica. De asemenea, la eveniment participa peste 12 edituri care organizeaza lansari si prezentari de carte.

Conferinta Nationala a Bibliotecilor şi Bibliotecarilor din Romania, ce are loc anul acesta la Bistrita, se va incheia sambata cu vizita participantilor la diferite obiective turistice din judet.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

16 Mai 2014

Vizualizari: 319

Voteaza:

IPS Parinte Andrei, invitatul Conferintei Nationale a Bibliotecilor si Bibliotecarilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE