La Sibiu au fost premiati olimpicii la religie

Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, alaturi de inspectorul scolar general Constantin Gorun si inspectorul de religie Sorin Joanta, i-a premiat pe elevii din judetul Sibiu care s-au evidentiat la olimpiada de religie ortodoxa, etapele judeteana sI nationala. Elevii au primit diplome, carti si iconite din partea Arhiepiscopiei Sibiului si a Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu.

Elevii din judetul Sibiu care au obtinut rezultate foarte bune la etapele judeteana si nationala ale olimpiadei de religie au fost premiati joi, 3 iunie, intr-un cadru festiv. Evenimentul a avut loc in capela Facultatii de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna" din Sibiu, in prezenta Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a inspectorului scolar general Constantin Gorun, a profesorilor de religie si a parintilor. Olimpiada de religie este organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului impreuna cu Patriarhia Româna si se adreseaza elevilor claselor VII-XII. Pentru elevii de clasele a V-a si a VI-a, s-a organizat a VIII-a editie a concursului "Flacara Ortodoxiei".

Festivitatea de premiere a fost deschisa de inspectorul scolar de religie Sorin Joanta, din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, care a prezentat pe scurt rezultatele obtinute de elevi. "Am programat aceasta festivitate cât mai aproape de 15 iunie, când majoritatea elevilor primesc premii pentru rezultatele obtinute in scolile unde invata. Mai mult decât atât, avem ocazia sa-i felicitam si pe elevii care au obtinut rezultate remarcabile la etapa nationala a olimpiadei de religie. Am avut peste 200 de elevi participanti la etapa judeteana, de la clasa a V-a pâna la clasa a XII-a si o mare parte dintre acestia au obtinut premii si mentiuni. Aceasta dragoste de a invata religia este pusa in practica de elevi prin participarea la sfintele slujbe si prin trairea unei vieti cu adevarat crestinesti, atât cât le permit vârsta, anturajul si familia", a spus inspectorul Sorin Joanta.

"Ati adus mare bucurie Bisericii"
In cuvântul adresat elevilor si profesorilor, Inalt Preasfintitul Laurentiu si-a exprimat bucuria de a vedea ca tinerii pretuiesc religia si o considera o disciplina de capatâi. "Am asteptat sa ne intâlnim cu rezultatele voastre, cu sensibilitatea voastra deosebita fata de aceasta disciplina, care a facut probe timp de 20 de ani. Ea aduce rezultate pentru ca, asa cum arata pilda semanatorului, a fost sadita pe un un teren roditor. Aceasta samânta, adica Cuvântul lui Dumnezeu, a fost sadita in cele mai curate suflete si aduce roade. Ati adus mare bucurie Bisericii, care va pretuieste asa cum Hristos a pretuit copiii zicând ca "a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor" . In al doilea rând, suntem bucurosi sa ne intâlnim cu rezultatele muncii profesorilor de religie care v-au indrumat", a afirmat Inalt Preasfintitul Laurentiu.

La rândul sau, inspectorul scolar general Constantin Gorun a spus: "Ne bucuram ca religia constituie o punte de legatura intre Biserica si Scoala, o simbioza intre doua institutii fundamentale. Rezultatele voastre, la nivelul judetului, certifica aceasta legatura si speram sa devina o componenta in dezvoltarea voastra ulterioara".

Pentru elevii premiati au fost oferite diplome, carti de teologie si de rugaciune precum si iconite. Arhiepiscopia Sibiului ofera premiantilor un pelerinaj la manastirile din tara, care va avea loc in perioada urmatoare.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

07 Iunie 2010

Vizualizari: 812

Voteaza:

La Sibiu au fost premiati olimpicii la religie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE