Lansarea cartii - Asumarea (post) modernitatii. Perspectiva teologica asupra istoriei

Miercuri, 16 februarie 2011, incepand cu ora 17.00, in sala de festivitati a Colegiului National “Decebal” din Deva, va avea loc prezentarea cartii cu titlul: Asumarea (Post) Modernitatii – Perspectiva teologica asupra istoriei, autorul cartii fiind P.C. Pr. Dr.

Vasile Vlad, Consilier Administrativ Bisericesc al Episcopiei Devei si Hunedoarei si titular al catedrei de Teologie Morala la Facultatea de Teologie “Ilarion Felea” din Arad.

Initiativa parintelui profesor aduce in contextul actual al lumii postmoderne, caracterizata de adanci rupturi, mesajul profund al cugetarii patristice, in care lumea este a lui Dumnezeu, iar omul este daruit cu responsabilitatea de a fi mediator intre Dumnezeu si lume.

“Intrucat si modernitatea si postmodernitatea constituie chipuri ale devenirii omului si ale lumii sale, ele nu pot fi, intr-o perspectiva crestina, nici negate steril – printr-un refuz si denunt izvorate din dispret si dintr-o posibila suficienta de sine a crestinilor, dar nici acceptate oportunist si fatalist – fie pentru a profita de ele in avantajele materiale ce le confera, fie din neputinta de a le schimba, si, cu atat mai putin, abandonate. Constituind etape ale istoriei umane, ele sunt obligatoriu vizate de lucrarea soteriologica si transfiguratoare a Bisericii. Ele fac parte din istoria mantuirii si, prin urmare, modernitatea si postmodernitatea, trebuie asumate! Ar fi pe cat de fals pe atat de periculos sa nu vedem in ele decat aspectele negative pentru a le denunta si pentru a imagina depasirea lor intr-o visata noua etapa crestina a istoriei”. (Autorul)

Sursa: episcopiadevei.ro
 

.

15 Februarie 2011

Vizualizari: 744

Voteaza:

Lansarea cartii - Asumarea (post) modernitatii. Perspectiva teologica asupra istoriei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE