Liturghie arhiereasca la Parohia Corlatesti, com. Cezieni

Duminica 17 iulie, PS Parinte Sebastian a savarsit Sfanta Liturghie la Parohia Corlatesti din comuna Cezieni, hirotonind intru diacon pe tanarul Ioan Claudiu Rosca. Dupa-amiaza a vizitat si Parohia Cezieni.

In cuvantul de invatatura, facand referire la pericopa evanghelica citita, Preasfintia Sa aratat cat de incomod poate parea unora Dumnezeu: „Sa nu cadem, asadar, in pacatul in care au cazut gadarenii, acela de a-L socoti pe Hristos „nepotrivit” pentru noi, chiar daca viata cu El presupune lupta, sudoare si osteneala. E adevarat, El nu ne rezerva tocmai „concedii”, vacante, distractii etc… El ne cheama la biserica: sa postim, sa ne rugam, sa facem milostenie, sa ne infranam pana si gandurile, nu doar faptele si cuvintele, ochii si urechile… Asadar, viata in Hristos poate parea la un moment dat „corvoada”, lupta, stradanie si efort si, de aceea s-ar putea sa ni sa para uneori si incomoda. Gadarenii au trait-o pe pielea lor! S-au simtit pagubiti, dupa cum socotesc unii si astazi Crestinismul o religie paguboasa, care nu cultiva atat bunastarea si relaxarea, cat abstinenta si lupta.

Propovaduieste renuntarea pana si la unele lucruri ce par firesti ― si chiar sunt in anumite conditii si pana la un punct ― dar, oricum, ne cere sa ne traim viata in cumpatare si cu intelepciune, iubind pe toti cei din jurul nostru, iubindu-ne si pe noi insine, dar, mai presus de toate, iubind pe Dumnezeu ca pe nimeni altcineva: „nici pe mama, nici pe tata, nici pe fiu sau pe fiica” (Mt. 10, 37).

Sursa: episcopiaslatinei.ro

.

18 Iulie 2011

Vizualizari: 342

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Parohia Corlatesti, com. Cezieni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE