Manastirea Piatra Craiului se pregateste de sarbatoare

Manastirea „Sfantul Ioan Iacob Hozevitul Romanul” de la Piatra Craiului se pregateste de sarbatoare.

Cu prilejul pomenirii marti a Sfantului ocrotitor, asezamantul monahal situat pe raza localitatii clujene Bucea, isi va serba hramul, in prezenta IPS Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Cu ocazia hramului, vor fi aduse in pelerinaj moastele Sfantului Ioan Rusul de la Manastirea Floresti.

Racla cu sfintele oseminte va fi intampinata la manastire luni dupa-masa, de la ora 16, dupa care va fi oficiata, de la ora 17, slujba Privegherii, de IPS Parinte Andrei. In ziua hramului, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului va savarsi, de la ora 10, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, Sfanta Liturghie.

Manastirea “Sfantul Ioan Iacob Hozevitul”, este situata pe raza localitatii Bucea, in dreptul Popasului Piatra Craiului, la jumatatea distantei dintre Cluj si Oradea. Asezamantul monahal a fost infiintat in anul 1995 cu binecuvantarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Potrivit staretului manastirii, Protosinghelul Antonie Flore de la infiintare si pana in prezent in cadrul manastirii s-a construit o cladire in centrul de primire a pelerinilor si se ridica si o biserica noua inchinata “Sfantului Ioan Iacob Hozevitul”. Pana in prezent biserica s-a ridicat la 17 m inaltime, iar anul acesta a fost turnata si bolta centrala. Urmeaza sa fie ridicate cele doua turle din fata si apoi sa fie ridicata turla cea mare, care va avea o inaltime de 45 de metri, pana deasupra crucii, a mai declarat Parintele protosinghelul Antonie Flore.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

04 August 2014

Vizualizari: 755

Voteaza:

Manastirea Piatra Craiului se pregateste de sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE