Manastirea Rachitoasa se imbogateste cu un nou monument istoric

 

Imobilul in care a functionat Centrul de Ingrijire si Asistenta Rachitoasa si terenul aferent acestuia trec in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor, pentru Manastirea Rachitoasa, din cadrul Episcopiei Romanului, potrivit unei Hotarari aprobate recent de Guvern

Imobilul va fi restaurat ca monument istoric si va fi redat vietii monahale.

Pana in prezent, nu au fost inregistrate cereri de la persoane fizice si juridice care sa solicite acest imobil si terenul aferent in baza Legii nr. 274/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei.

Predarea - preluarea imobilului se face pe baza de protocol, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a recentei Hotarari de Guvern.

Imobilul a fost trecut in proprietatea publica a statului prin Hotararea Consiliului Local al comunei Rachitoasa, din august 2006.

Imobilul, aflat in incinta Manastirii din satul Rachitoasa, judetul Bacau, este format din patru pavilioane care au fost initial locuite de calugari.

Incepand din anul 1872, in aceste pavilioane a functionat un asezamant de asistenta sociala, care, din anul 2006, a fost mutat intr-o alta locatie  de pe raza comunei, amenajata in acest scop.

Biroul de Presa al Guvernului Roman

.

19 Octombrie 2007

Vizualizari: 1110

Voteaza:

Manastirea Rachitoasa se imbogateste cu un nou monument istoric 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE