Membru de onoare al ANCMRR, Episcopul Sofronie Drincec a fost ridicat in grad

 

Membru de onoare al ANCMRR Episcopul Sofronie Drincec a fost ridicat in "grad"

La propunerea organizatiei ANCMRR din MApN, filiala Bihor, Colegiul Director al Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere "Alexandru Ioan Cuza", Bucuresti, a hotarat acordarea unei diplome de onoare PS Sa Sofronie Drincec, Episcopul ortodox al Oradiei, Bihorului si Salajului, pentru buna colaborare cu filiala asociatiei din judetul nostru.

Festivitatea inmanarii diplomei a avut loc sambata, la sediul Episcopiei Ortodoxe din Oradea, in prezenta invitatilor din ANCMRR si ai episcopiei. Printre cei prezenti la sedinta festiva s-au numarat: presedintele ANCMRR Bihor, gen. bg. (r) Stefan Neagoe, presedintele AORR Bihor, col.

(r) Dan Poenar, presedintele Asociatiei Pensionarilor, col. (r) Paul Bratan, presedintele Asociatiei Varstnicilor, col. (r) Gheorghe Hovorca, seful de stat major al CMJ, lt.col. Viorel Buhas, presedintele de onoare al ANCMRR, gr. mr. (r) Ion Bordei, si prim-vicepresedintele col. (r) Vasile Cret. Sedinta a fost deschisa prin alocutiunea sustinuta de gen. bg. (r) Stefan Neagoe, care a subliniat inalta apreciere de care se bucura PS Sa Sofronie Drincec in cele doua judete, fiind mentionat si modul in care episcopul a sprijinit filiala judeteana a ANCMRR. Dupa citirea hotararii Colegiului Director, a urmat inmanarea diplomei de onoare. La randul sau, PS Sa a multumit pentru aprecierile primite din partea cadrelor in rezerva si retragere. La finalul festivitatii, participantii au trecut la semnarea in registru de condoleante, in memoria Prea Fericitului Patriarh Teoctist, Intai Statatorul Bisericii Ortodoxe Romane.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, Bihorului si Salajul, in perioada 1986 - 1987, dupa admiterea la Facultatea de Medicina si Farmacie din Timisoara, PS Sa Sofronie Drincec si-a satisfacut termenul militar, cu termen redus, la Scoala Militara de Ofiteri in Rezerva "Detasamentul Paulis" din Lipova, obtinand gradul de sublocotenent in rezerva.

Col. (r) Tatar Zoltan

Sursa: Crisana.ro

.

20 August 2007

Vizualizari: 2191

Voteaza:

Membru de onoare al ANCMRR, Episcopul Sofronie Drincec a fost ridicat in grad 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE