Mihai Eminescu - capadocianul complex al culturii romane


Mihai Eminescu - "capadocianul" complex al culturii romane

Ca in fiecare an, Seminarul Teologic- Liceal Ortodox "Episcop Ioan Popasu" din municipiul Caransebes, la data de 15 ianuarie, a omagiat ziua de nastere a poetului national, Mihai Eminescu.

Daca manifestarile din anul 2008 s-au petrecut sub tematica versului clasicizant- "Nu credeam sa-nvat a muri vrodata"- si a impactului primei teze de doctorat in eminescianistica din anul 1859 a tanarului Elie Cristea, viitorul intai patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, anul acesta, manifestarile s-au petrecut in cadrul mai restrans al incintei Seminarului Teologic.

Programul a fost initiat de catre parintele profesor Patrut- Nicolae Banaduc si coordonat alaturi de elevii claselor a XI-a si a XII-a, sub genericul "MIHAI EMINESCU: CAPADOCIANUL COMPLEX AL CULTURII ROMANE".

S-au recitat poezii de inspiratie religioasa ale poetului, s-au lecturat fragmente din proza si epistolarul eminescian, care invita sufletul la meditatie, reculegere si rugaciune. In finalul acestei posibile "lectii" sau a "intalnirii cu Eminescu", au avut loc rodnice dezbateri cu privire la actualitatea operei eminesciene si a insusirii din punct de vedere educational-cultural a bogatiei spirituale izvorata din gandirea si limbajul poetului nostru.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

15 Ianuarie 2009

Vizualizari: 653

Voteaza:

Mihai Eminescu - capadocianul complex al culturii romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE