Mitropolia isi vrea cladirile inapoi

 

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, vrea cu tot dinadinsul ca Mitropolia sa primeasca imobilele pe care le-a revendicat. Printre acestea se numara licee, scoli, gradinite, spitale si alte cladiri din Sibiu si Brasov. In acelasi context, mitropolitul a tinut sa puncteze ca nu este impotriva invatamantului.


Mitropolia Ardealului spera ca acum, in prag de Craciun sa se produca o minune si una dintre problemele din capitolul revendicarilor sa se rezolve. "Pana acum nu am intrat in posesia cladirilor revendicate.

Vina este si a noastra, pentru ca trebuie o multime de documente si hartii. Ne vom ocupa mai intens de acest aspect de acum inainte pentru ca Mitropolia are numeroase imobile pe care daca le va recupera vom sluji menirea noastra, si anume aceea de a-i ajuta pe semeni", spune Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza. Cladirile care ar tebui date Mitropoliei sunt cele in care functioneaza Colegiul National Octavian Goga din Sibiu, Scoala Generala Numarul 15, Liceul de Constructii din Sibiu, Casa Corpului Didactic din Sibiu, o sectie a Spitalului de Recuperare din Sibiu, dar si Colegiul National Andrei Saguna din Brasov. "Colegiul Andrei Saguna este si acum o institutie buna, dar vrem sa-i redam stralucirea si prestigiul pe care le-a avut odinioara. Nu suntem impotriva invatamantului, ba dimpotriva. Dar credem ca in Liceul de Constructii din Sibiu, de exemplu, se pot face parteneriate cu scoli de meserii astfel incat sa se studieze meserii bisericesti. Avem nevoie de cantareti, realizatori de obiecte de cult, constructori de biserici si restauratori de biserici", spune Mitropolitul Streza. El a adaugat ca nu-si doreste sa schimbe destinatia cladirilor care sunt spitale sau scoli.

Gabriela ROMAN
Ziarul de Sibiu

.

21 Decembrie 2006

Vizualizari: 2402

Voteaza:

Mitropolia isi vrea cladirile inapoi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE