Mitropolitul Andrei, in mijlocul preotilor din Protopopiatul Dej

Conferintele de toamna au continuat in Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului joi, 20 octombrie, cand preotii din Protopopiatul Dej au discutat despre fenomenul sectar, indrumati de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si de Preasfintitul Episcop-vicar Vasile Somesanul.

A luat parte la lucrari si exarhul manastirilor din eparhie, parintele arhimandrit Dumitru Cobzaru. Au fost prezenti 62 de preoti din parohiile din cuprinsul protoieriei, alaturi de parintele protopop Teofil Herineanu.

"Conferinta a atins toate cele cinci subiecte care s-au cerut, apoi s-au deschis discutii asupra subiectului, preotii prezenti au luat cuvantul pentru a sublinia activitatea lor in parohie referitoare la tema neo-protestantismului, care pentru multi este mijloc de imbogatire si s-a subliniat datoria preotului de a-si apara turma. A luat cuvantul Preasfintitul Vasile Somesanul, aratand si dansul aceasta datorie a preotului, apoi a luat cuvantul Inaltpreasfintitul Andrei punand la dispozitia preotului toate indrumarile necesare pentru o activitate cat mai rodnica", a relatat protopopul Dejului, pr. Teofil Herineanu.

Conferintele preotesti de toamna desfasurate la nivelul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului se vor incheia pe 3 noiembrie.

Vizita de lucru in Parohia "Sfantul Apostol Andrei"

Prezent in municipiul Dej pentru a participa la conferinta pastorala de toamna, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a efectuat o vizita de lucru in Parohia "Sfantul Apostol Andrei", infiintata anul acesta in cartierul Mulatau. Insotit de Preasfintitul Episcop-vicar Vasile Somesanul, de parintele exarh Dumitru Cobzaru si de parintele protopop Teofil Herineanu, Parintele Mitropolit Andrei a analizat stadiul lucrarilor de constructie a bisericii acestei parohii.

Inaltpreasfintia Sa s-a declarat multumit de evolutia executiei, in prezent lucrandu-se la finalizarea demisolului, pentru ca in aceasta toamna sa se poata oficia aici sfintele slujbe.

Piatra de temelie a noii biserici din municipiul Dej a fost sfintita de Inaltpreasfintitul Andrei pe data de 16 iunie anul curent. Parohia „Sfantul Apostol Andrei” din Dej va deservi aproximativ 600 de familii.

Sursa: radiorenasterea.ro

21 Octombrie 2011

Vizualizari: 619

Voteaza:

Mitropolitul Andrei, in mijlocul preotilor din Protopopiatul Dej 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE