Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul la Ramnicu Valcea

Duminica, 25 septembrie, cu prilejul celei de-a XIII–a editii a manifestarilor religioase si culturale dedicate praznuirii Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al Ramnicului, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, au fost aduse Moastele Sfantului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Manastirea Bistrita Olteana.

Sfintele Moaste au fost primite la intrarea in curtea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului,insotiti de un sobor de preoti, diaconi, monahi si monahii. Alaturi de alesul sobor la acest eveniment au mai luat parte autoritati locale, personalitati ale vietii culturale, elevi seminaristi si numerosi credinciosi din municipiul Ramnicu Valcea si din imprejurimi.

Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul au fost purtate in procesiune pana la Catedrala Arhiepiscopala, unde au fost asezate la loc de cinste, spre inchinare, in fata Catedralei Arhiepiscopale „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea, pe un loc special amenajat.

Cu acest prilej Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim a tinut cate un cuvant de invatatura, referitor viata si activitatea misionara a Sfantului Grigorie Decapolitul si a multumit inaltilor oaspeti si credinciosilor prezenti pentru participarea la aceasta sarbatoare inchinata Sfantului Antim Ivireanul, ocrotitorul Ramnicului.



Sfintele Moaste vor ramane spre inchinare la Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea pana marti, 27 septembrie, dupa amiaza.

Sursa: arhiram.ro
 

.

27 Septembrie 2011

Vizualizari: 578

Voteaza:

Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul la Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE