Moastele Sfantului Ioan cel Milostiv la Parohia Rosiuta, Gorj

Vineri, 3 aprilie 2015, moaştele Sfântului Ioan cel Milostiv s-au aflat pentru aproape trei ore la Biserica Parohiei Roşiuţa, din municipiul Motru, judeţul Gorj, pentru a fi cinstite şi închinate de credincioşi. Sfintele moaşte au fost aduse de la Biserica “Postelnicu Fir” din Craiova, care adăposteşte mâna dreaptă a Sfântului, fiind însoţite de părintele Grigore Vulcănescu, protoiereul Protoieriei Craiova Sud şi slujitor al acestul sfânt locaş.

“Am primit, astăzi, Mâna cea dăruitoare a Sfântului Ioan cel Milostiv”

Părintele paroh Ioan Fotescu a apreciat faptul că: “Am primit, astăzi, Mâna cea dăruitoare a Sfântului Ioan cel Milostiv, cu emoţie, cu foarte mare emoţie, pentru că aşa cum ştim, trăim nişte vremuri tulburi, de grea încercare, iar această procesiune reprezintă pentru mine un semn de preţuire pentru toţi credincioşii Parohiei Roşiuţa, pentru turma dreptcredincioşilor pe care o păstoresc. De aceea, ne-am luptat ca să aducem o binecuvântare a lui Dumnezeu, acest sfânt care să ocrotească pe cei din parohia noatră, pe toţi credincioşii noştri, iar acum am trăit emoţia omului de rând, ca să iasă totul bine, aşa cum scrie la carte, după principiul pe care l-am învăţat în seminar, de a forma un nucleu în jurul căruia să înflorească parohia aceasta. Surpriza a fost că, din suita care a însoţit sfintele moaşte, să facă parte şi părintele profesor Dincă Mihail, profesorul meu de teologie dogmatică, un îndrumător pentru mine, un om care mi-a spus că nu putem reuşi cu jumătăţi de măsură”, a spus părintele Ioan Fotescu.



Sfântul Ioan cel Milostiv a fost vestit pentru blândeţea şi milostivirea lui, de aceea a şi fost ales de popor, ca să fie Patriarh al Alexandriei (610 - 619), sub domnia Împăratului Heraclius. El a păstorit Biserica din Alexandria, timp de zece ani, ca păstorul cel bun, care îşi pune sufletul pentru oile sale, păzindu-le de păgâni şi de eretici. A fost pentru toţi un exemplu de blândeţe, milostenie, şi dragoste de oameni. De multe ori spunea: “Dacă voiţi să fiţi neam nobil, nu căutaţi aceasta în nobleţea sângelui sau a averii, ci în nobleţea virtuţii, căci numai aceasta este adevărată”. Ştim că mulţi dintre sfinţii Lui Dumnezeu au fost bogaţi în virtutea milostivirii, dar Sfântul Ioan cel Milostiv a strălucit covârşitor prin ea, dedicându-şi cu totul viaţa acestei dumnezeieşti virtuţi.


Sursa: basilica.ro

.

07 Aprilie 2015

Vizualizari: 454

Voteaza:

Moastele Sfantului Ioan cel Milostiv la Parohia Rosiuta, Gorj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE