Moastele Sfantului Maxim Marturisitorul, cinstite in Belgrad

Cu binecuvantarea Preafericitului Irineu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sarbe, Preasfintitul Atanasie, Episcop de Hvosno, a savarsit duminica, 21 octombrie 2012, Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica Sfantul Sava,  asistat de ieromonahi din manastirea athonita Sfantul Pavel si de clerici din Arhiepiscopia Belgrad - Karlovici, informeaza pagina de internet a Bisericii Ortodoxe Bulgare, "spc.rs".

La Sfanta Liturghie a participat si Preasfintitul Vasile, Episcop de Wichita si America Centrala, din partea Patriarhiei Antiohiei. Dupa incheierea Sfintei Liturghii moastele Sfantului Maxim Marturisitorul au fost aduse in lacasul de cult.

Numerosi credinciosi din Belgrad si din imprejurimi s-au inchinat la sfintele moaste.

Amintim faptul ca in perioada 18-21 octombrie 2012, capitala Serbiei a gazduit si un simpozion teologic international inchinat Sfantului Maxim Marturisitorul, organizat de Departamentul de Studii Patristice din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Belgrad, in colaborare cu Programul de Studii Crestin Ortodoxe al Universitatii Fordham. Evenimentul a marcat trecerea a 1350 de ani de la mutarea la cele vesnice a Sfantului Maxim Marturisitorul.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

.
Pe aceeaşi temă

23 Octombrie 2012

Vizualizari: 506

Voteaza:

5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE