Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Episcopia Devei si Hunedoarei

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Romaniei, in perioada 3-6 decembrie, racla cu particele din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena, de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, va fi adusa in Episcopia Devei si Hunedoarei, acest pelerinaj fiind prilejuit de praznuirea a doua dintre marile sarbatori ale eparhiei noastre: pomenirea Sfintei Mari Mucenite Varvara, Ocrotitoarea minerilor, respectiv hramul Catedralei Episcopale ”Sfantul Ierarh Nicolae” din Deva.

Delegatia care va insoti racla cu Sfintele Moaste va fi condusa de catre Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, aceasta fiind asteptata in judetul Hunedoara in data de 03 decembrie, la biserica Sfanta Mare Mucenita Varvara din Petrosani, iar in procesiunea spre Deva,unde va ajunge in seara zilei de 05 decembrie, racla va poposi si in orasele Hateg (Biserica Sf. Nicolae) si Hunedoara (Catedrala Sf. Imparati Constantin si Elena).

Bucuria prilejuita de prezenta Sfintelor Moaste in Episcopia Devei si Hunedoarei este cu atat mai mare cu cat anul 2013 a fost declarat de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ca An Omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Manifestarile prilejuite de prezenta Sfintelor Moaste ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Episcopia Devei s Hunedoarei se vor desfasura dupa urmatorul program:

Marti, 03 decembrie:

- La ceas de seara racla cu Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena va fi intampinata in biserica ”Sfanta Mare Mucenita Varvara” din Petrosani.
Miercuri, 04 decembrie:

- In dimineata zilei de praznuire a Sfintei Mari Mucenite Varvara, Sfanta Liturghie va fi oficiata de catre un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, la biserica ”Sfanta Mare Mucenita Varvara” din Petrosani.

- In dupa-amiaza zilei, racla cu Sfintele Moaste va fi intampinata la biserica Sf. Ier. Nicolae din Hateg, unde va ramane pana in dimineata zilei de 05 decembrie.

Joi, 05 decembrie:

- Dimineata, Sfintele Moaste vor fi primite in Catedrala ”Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Hunedoara, urmand apoi a fi oficiata Dumnezeiasca Liturghie.

- In seara zilei racla cu Sfintele Moaste va fi purtata in procesiune spre Deva, unde va fi intampinata la Catedrala Episcopala ”Sfantul Ierarh Nicolae” si asezata spre inchinarea credinciosilor, moment care va fi urmat de savarsirea Slujbei Vecerniei unita cu Litia, iar la final corul preotesc ”Sacerdotes” al Episcopiei Devei si Hunedoarei va sustine un concert de colinde.

Vineri, 06 decembrie:

- La orele diminetii (9,00) soborul de arhierei va fi intampinat in Catedrala Episcopala, urmand apoi savarsirea Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii in cinstea Sfantului Ierarh Nicolae.

- Racla cu Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena va ramane la Catedrala Episcopala ,,Sfantul Ierarh Nicolae’’ din Deva pana in dupa-amiaza zilei.

Credinciosii din intreg cuprinsul judetului Hunedoara sunt asteptati cu multa dragoste sa participe la aceste manifestari de inaltare spirituala, momente menite sa aduca bucurie si pace in sufletele noastre, in pragul marelui praznic al Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Sursa: episcopiadevei.ro

.

27 Noiembrie 2013

Vizualizari: 777

Voteaza:

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Episcopia Devei si Hunedoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE