Oaspeti de seama la Centrul Eparhial de la Roman

Cu ocazia vizitei in zona Neamtului, domnul Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei in Romania si, domnul Raduta Matache, ambasadorul Romaniei in Suedia, au efectuat o vizita la Centrul Eparhial de la Roman.

Cele doua personalitati, insotite de reprezentanti ai autoritatilor centrale, judetene si locale, au fost primite de Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Dupa ce au vizitat Catedrala Arhiepiscopala si muzeele aflate in incinta Centrului Eparhial, distinsilor oaspeti le-a fost prezentata de catre Preasfintitul Parinte Episcop importanta istorica a acestui centrul eparhial, un simbol al valorilor perene ale poporului roman.

De asemenea, Preasfintia Sa a facut cunoscute proiectele social-filantropice pe care Eparhia noastra le deruleaza sau si-a propus sa le deruleze, luindu-se in considerare posibilitatea gasirii unor parteneri externi interesati sa colaboreze cu Biserica in vederea dezvoltarii acestora.

Totodata, Preasfintitul Ioachim a prezentat oaspetilor proiectele Centrului Eparhial cu privire la conservarea si protejarea patrimoniului cultural bisericesc pe care Arhiepiscopia Romanului si Bacaului il detine.

La finalul intalnirii, Preasfintia Sa si-a manifestat speranta ca, in viitor, se vor putea realiza parteneriate intre institutia Bisericii si institutii din Suedia, menite a sustine Eparhia noastra atat in proiectele si programele cultural-patrimoniale bisericesti, cat si cele social-filantropice.

Sursa: epr.ro

Pe aceeaşi temă

09 Octombrie 2012

Vizualizari: 443

Voteaza:

Oaspeti de seama la Centrul Eparhial de la Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

episcopia romanului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE