Ocrotitorul Episcopiei Severinului si Strehaiei a fost serbat la Catedrala Episcopala

Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a participat la praznuirea ocrotitorului Episcopiei Severinului si Strehaiei, Sfantul Cuvios Nicodim de la Tismana

Veselie duhovniceasca a cuprins astazi pe credinciosii din Episcopia Severinului si Strehaiei, caci Biserica Ortodoxa a randuit praznuirea celui intre sfinti Cuviosului Parinte Nicodim cel Sfintit de la Tismana, ocrotitorul intregii Eparhii si veghetorul spiritual asupra turmei lui Hristos.

In cinstea Sfantului Nicodim de la Tismana a avut loc, in a doua zi de Craciun, la Catedrala Episcopala din Drobeta Turnu Severin o ceremonie liturgica deosebita, in mijlocul credinciosilor aflandu-se o triada de ierarhi, Intaistatatori ai Episcopiilor surori din Caransebes, Severin si Deva.

Credinciosii severineni care au participat la Liturghia arhiereasca au primit inalta binecuvantare de la Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Lucian, Episcopul Caransebesului si Preasfintitul Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, care au liturghisit impreuna cu tot soborul de preoti si diaconi ai Catedralei.

Un moment special pentru pulsul vietii bisericesti autohtone l-a constituit adaugarea in randul clerului a teologului Marian Ovidiu Mazilita, prin primirea hirotoniei intru diacon, pe seama Catedralei Episcopale, cu hramurile „Nasterea Domnului” si „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”.

Totodata, s-a invrednicit de cinstea protodiaconatului si parintele Marian Alin Gigina, care a fost ridicat la rangul de arhidiacon, pentru meritele deosebite si truda depusa spre slava lui Dumnezeu.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

28 Decembrie 2011

Vizualizari: 416

Voteaza:

Ocrotitorul Episcopiei Severinului si Strehaiei a fost serbat la Catedrala Episcopala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE