Parastas la un an pentru MITROPOLITUL BARTOLOMEU

Parastasul la un an pentru vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania a avut loc astazi, dupa Sfanta Liturghie, in Catedrala mitropolitana din Cluj-Napoca.

Slujba a fost oficiata de IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si PS Vasile Somesanul, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi din care au facut parte parintii consilieri de la Centrul Eparhial, cei noua protopopi din Arhiepiscopia noastra, parintii profesori de la Facultatea de Teologie si Seminarul Ortodox si parintii slujitori ai Catedralei.

Au participat sute de credinciosi care l-au cunoscut, iubit si apreciat pe Mitropolitul Bartolomeu, care prin viata si activitatea sa a marcat comunitatea clujeana.

Inaintea slujbei de parastas, Mitropolitul Andrei a dat citire testamentului lasat de BARTOLOMEU VALERIU ANANIA. Soborul de ierarhi si preoti, dar si un mare numar de credinciosi, au coborât dupa parastas in Cripta Ierarhilor din demisolul Catedralei si au rostit o rugaciune la mormântul Parintelui Bartolomeu.



Mitropolitul Bartolomeu Anania, ramâne un model de verticalitate si de slujire cu credinciosie a Bisericii si a oamenilor, ne-a declarat IPS Andrei, cu aceasta ocazie:
Nu numai ca e o datorie crestina sa-l pomenim pe Inaltpreasfintitul Bartolomeu, mutat in eternitate acum un an de zile, ci este si o mângâiere sufleteasca pentru noi sa facem acest lucru, pentru ca ramâne un model de verticalitate, de slujire cu credinciosie a Bisericii si a oamenilor. Sigur ca Mitropolitul Bartolomeu a fost o somitate si pe plan cultural, dar in acelasi timp l-a slujit pe Dumnezeu cu credinciosie. De aceea cred ca indemnul Sfântului Apostol Pavel, care se potriveste in situatia tuturor parintilor duhovnicesti plecati in eternitate, dar in mod special in cazul acesta cred ca indemnul Sfântului Apostol Pavel este binevenit « Aduceti-va aminte de inaintasii vostri, vedeti bine cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta. Cred ca la temelia tuturor atitudinilor si-a lucrarilor misionare si culturale pe care le-a desfasurat Mitropolitul Bartolomeu Anania a stat o credinta puternica. Arhiereul cel Vesnic pe care l-a slujit cu devotament sa-i faca parte de odihna intru Imparatia Sa”.

BARTOLOMEU ANANIA, primul Mitropolit al Clujului, a trecut la cele vesnice in 31 ianuarie 2011, la vârsta de 89 de ani.


Sursa: radiorenasterea.ro

.

30 Ianuarie 2012

Vizualizari: 561

Voteaza:

Parastas la un an pentru MITROPOLITUL BARTOLOMEU 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE