Parintele Arsenie Papacioc a trecut la cele vesnice

Parintele Arsenie Papacioc a trecut la cele vesnice Mareste imaginea.

Parintele Arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Sfanta Maria din Techirghiol, a trecut la cele vesnice marti, 19 iulie 2011, in sanul obstii monahale careia i-a fost indrumator vreme de 35 de ani. Va fi inmormnatat, joi, 21 iulie, in incinta acestei manastiri, langa statuia si izvorul Sfantului Pantelimon.

Considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei, parintele Arsenie Papacioc s-a nascut la 15 august 1914, in comuna Perieti, judetul Ialomita. Isi face anii de ucenicie monahala in Manastirile Cozia si Antim si este calugarit pe 26 septembrie 1949, la Manastirea Sihastria, sub ascultarea vestitilor duhovnici Arhimandritul Cleopa Ilie, in calitate de staret, si a ieroschimo­nahului Paisie Olaru. 

Inchis in timpul dictaturii lui Carol al II-lea, in timpul prigoanei comunist-bolsevice, a fost condamnat la 40 de ani de inchisoare.

Din anul 1976 devine duhovnicul Schitului Sfanta Maria-Tomis de la Techirghiol. Intr-un adevarat testament ortodox, parintele marturisea: "Dumnezeu vrea pace. Vrea pace mai mult decat oricine, dar nu cu dracul! Ce intalnire are adevarul cu neadevarul? Murim! Pentru adevar, asta facem. Nu se pune problema: aparam adevarul, orice ar fi. Daca e moarte, e sfintenie, daca nu e moarte, e lasitate. Aparati adevarul! Moartea nu inseamna moarte, dragii mei. Ai trecut de la moarte la viata. Dar cel putin lucrurile se vad, pentru ca ai aparat adevarul."

Parintele Arsenie Papacioc, amintind de o scena de la Aiud, cand a infrant necredinta unui gardian, a spus: "Sunt gata sa mor pentru tot ce spun! Dumneavoastra incercati sa muriti pentru ce spuneti?".

Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

20 Iulie 2011

Vizualizari: 10942

Voteaza:

Parintele Arsenie Papacioc a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi. 56 review utilizatori.

Comentarii (56)

  • Foryou SoulPostat la 2011-07-24 17:14

    Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii si pe noi, pe toti, care scriem aceste comentarii sarace si nedemne de inaltimea si profunzimea cugetarii Parintelui sa ne miluiasca!

  • Ionut MovileanuPostat la 2011-07-21 17:10

    Dumnezeu sa-l odihneasca!

  • gorschi iulianaPostat la 2011-07-21 13:36

    Fratilor, ne parasesc ultimii sfinti in viata care tin acest Pamant.Luati aminte....

  • vasi rusPostat la 2011-07-20 20:18

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!

  • Daniel SimutPostat la 2011-07-20 19:57

    Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca impreuna cu sfintii Sai!

  • laurentiu ivanelPostat la 2011-07-20 18:39

    La noapte despre ARSENIE sarbatorit in inima aici si in ceruri. Cu bucurie plecat acasa la intalnirea cu Cea Mult Iubita Draga Lui Maicuta , a Domnului Nostru Iisus Mama si noua toti Mangaiere. Caci asa Parintele Recomanda in particular sau cu cei multi: Te rogi la Maicuta Domnului ...??? si te invita sa o faci , sa-ncerci ...OF dOAMNE SA NE BUCURAM PENTRU PARINTE ACUM! CACI A VENIT MOMENTUL ATAT DE ASTEPTAT PENTRU PURTATORUL PE PAMANT AL HARULUI lui DUMNEZEU, al DUHULUI SFANT cu care m-a si ne-a binecuvantat cand nu eram ai lui inca constienti...si foc ne-a dat spre devenire ! Sa laudam si sa ne bucuram caci purtatorul efemer ca timp este acuma sus si IL GATESC INGERII cu hainele aurite ale faptele bune, ale sfatuirilor intelepte, ale suspinelor sale pentru noi, ale rugilor cu lacrima si foc tot pentru nmoi, si slabiciunile noastre, ale incurajarilor simple si pline de...IUBIRE DA! pENTRU MODESTIA SI SIMPLITATEA CU CARE NE ZICEA...DE CE VENITI LA MINE??? :)) AUZI??/ CUM ZICEA...SI APOI BINECUVANTA .... pentru intalnirea cu Domnul IISUS, cu TATAL, cu DUHUL MAICII DOMNULUI . OF AM ZIS CA SCRIU LA Noapte si nu ma pot opri, si nu vreau s afiu fariseu, sau important dar o sa va scriu din inima pentru nima...sa nuntelegeti gresit de ce eu unul nu plang acum...sunt fericit caci stiu ca avem sol tremes la cer, ce poarta-n el si ale noastre nume, si ale noastre-i tari cunune :)) si daca-mi vine aplange acum este ca stiu si sunt si mi-pasa ca si LUI de noi :) S a fim deci ca si EL deacum! mult timp am cautat un om curat ! ani buni....au fost ....si apoi intors in timp ...aminteles ...nici nu l-am socotit pe Sfant cand cu foc m-a mangaiat ! Sa inteleaga toti acum, ca bucurie mare noi avem...un om curat , si bun, plin de iubire face partinire sus, nu sembulzeste ca cei multi , ca noi la usa larga sa ajunga....discret spre usa mica el sfios , emotionat sper sa intinda , manutele c-o inima prea plina si de toti purtanda , LUI Dumnezeu in DAR , CA S-O CUPRINDA ! DUMNEZEU SA TE PRIMEASCA , BUN IN JUDECATA SA SEARATE, CU TOTII SA NE ADUNAM IN RUGA SIMPLA FAR DE CUVINTE MULTE CA MAI SUS....Te iubesc Parinte drag, Drum bun...si vai cum stiu , sunt sigur ca si-acolo va lucra cu si mai multa forta pentu noi...pentru Maicuta Sa...! Doamne ajuta ! Sa fim unul!

  • STANCIU MARIANAPostat la 2011-07-20 18:19

    DOAMNE,PRIMESTE-L IN CEATA SFINTILOR ,PE ROBUL TAU ARSENIE,MARE DUHOVNIC ROMAN.TE VOM IUBI MEREU PARINTE SI NU TE VOM UITA NICIODATA.DRUM BUN FERICITE!

  • cioropariu valyPostat la 2011-07-20 18:06

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

  • cristina catrinaPostat la 2011-07-20 11:31

    Vesnica lui pomenire!

  • Silvia CalanceaPostat la 2011-07-20 10:39

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN IMPARATIA CERULUI, deseori ascult sfaturile lui de pe youtube, chiar si ieri,ma ajuta mult,din pacate, rar se mai intilnesc asa persoane ca Pr. Arsenie-om a lui Dumnezeu.Ma aflu intro mare suferinta,mi-am pierdut unicul fecior de 16 ani 7 luni,in curind va fi 9 luni de cind este la Dumnezeu. Durerea de mama e de nedescris..., si sfaturile Pr. Arsenie imi mai alina sufletul. Imi pare nespus de rau, dar cred ca ne va veghea de sus si se va ruga Bunului nostru Dumnezeu Iisus Hristos si Maicutei Lui -Fecioara Maria p-u iertare de pacate si sa ne pazeasca de orice primejdie. Vesnica lui pomenire.

  • Marilena FaierPostat la 2011-07-20 00:46

    DUMNEZEU SA-L IUBEASCA SI SA-L RIDICE LA CERURI CA PE SFANTUL ILIE! Dumnezeu mi-a dat marea bucurie de a-l intalni pe acest sfintit parinte in vara anului 2009 si pot spune ca indemnurile dansului mi-au ordonat viata : cand m-a vazut cu fiica mea de mana si ne-am aplecat sa-i sarutam dreapta mi-a zis:"la ce-ti folosesc atatea inele pe mana, unghiile alea vopsite si cercei in urechi? Sa ai doar crucea la gat, verigheta pe mana daca esti maritata si ceasul- atat; ce vede fata asta la tine aia va face si ea!CU DUMNEZEU SA NU TE JOCI"

  • Toader Marieta Postat la 2011-07-20 00:13

    Dumnezeu sa-l odihneasca pe Parintele Arsenie si sa ne vegheze de acolo de sus; la o spovedanie, Parintele mi-a dat ca sfat o intrebare retorica( ?!) : " Iti place sa stai in cotet? Nu!( i-am raspuns) Atunci, iesi!" si am iesit asa cum am inteles eu, am constiinta impacata si-i multumesc din suflet pentru ca m-a ajutat sa evoluez;

  • COSTICA MALAIPostat la 2011-07-20 00:12

    Un om deosebit ,un adevarat stilp al ortodoxiei ,s-a mai dus la domnul un "ava". Dumnezeu sa-l odihneasca.

  • Serbana Kiss-MeirosuPostat la 2011-07-20 00:07

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  • simona sebaPostat la 2011-07-19 23:14

    Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace impreuna cu sfintii! De acolo de sus roaga-te pentru noi pacatosii, parinte Arsenie!

  • Ana-Maria LupuPostat la 2011-07-19 22:44

    Dumnezeu sa il odihneasca in ceata Sfintilor! un parinte tare drag,intelept si memorabil! Ii este mai bine langa Dumnezeu decat pe pamant,sa multumim Domnului ca ni l-a adus in cale si am cunoscut un om ca dumnealui!

  • Constantin PerteaPostat la 2011-07-19 22:18

    FIE CA BUNUL DUMNEZEU SA IL ASEZE IN SINURILE LUI AVRAAM CU DREPTII SA-L NUMERE IAR PE NOI SA NE MILUIASCA SI SA NE MINTUIASCA, CA UN BUN SI IUBITOR DE OAMENI ! DACA DUMNEZEU SI-AR INTOARCE FATA SA DE LA NOI, AM PIERI IN CITEVA SECUNDE INSA DUMNEZEU NU VREA MOARTEA PACATOSULUI CI SA SE INTOARCA SI FIE VIU. AMIN !

  • Sandu-Gabriel VasilePostat la 2011-07-19 21:26

    Dumnezeu sa-l odihnească!

  • Madalina PiteiPostat la 2011-07-19 21:23

    Dumnezeu sa-l odihneasca!

  • Mihail-COSMIN TUTUIANUPostat la 2011-07-19 20:33

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!SPIRITUL LUI VA VEGHEA INTOTDEAUNA PE DOBROGEA!!

  • Marian IonitaPostat la 2011-07-19 20:33

    Dumnezeu sa-l odihneasca.Acum avem un sfant mai mult in ceruri care sa se roage pentru iertarea pacatelor noastre.

  • adrian bocsePostat la 2011-07-19 20:31

    Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!!!

  • tatiana lunguPostat la 2011-07-19 19:51

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Si sa ne lumineze drumul si mintea, de acolo de unde este!

  • Credincios Mihail Postat la 2011-07-19 19:44

    Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca pe Parintele Arsenie in sanurile lui Avraam alaturi de toti Sfintii Parinti, de PF Teoctist, de IPS Bartolomeu Anania, Pr Sofian, Pr Galeriu, Pr Cleopa si toti Sfintii stiuti si nestiuti! E dureros ptr noi, toti stalpii ortodoxiei se duc incet incet. Ajungem sa nu mai avem cui sa dam un acatist sa se roage cu adevarat si sa mijloceasca ptr noi. Nadajduiesc ca Pr Arsenie sa spuna aceasta Domnului nostru si sa se milostiveasca Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca vocatii si suflete tari care sa mearga pe urmele acestor Sfinti Parinti, Amin. Vesnica si Sfanta pomenire.

  • Liviu Dan PogoreviciPostat la 2011-07-19 19:26

    Dumnezeu sa il odihneasca si sa il primeasca in imparatia cerurilor, la odihna binemeritata, da cum bine spuneti suntem mai saraci, dar preacucernicul parinte a plecat inainte la Bunul Dumnezeu sa se roage pentru noi pacatosii si sa ne pregateasca cat mai multe locuri in RAI. Eu nu l-am cunoscut personal dar consider ca prin intermediul cartilor scrise de dumnealui m-a binecuvantat si pe mine, iar de acolo de sus vegheaza si ne calauzeste pasii cu si mai multa trecere in fata Domnului. AMIN

  • gabriel zaman Postat la 2011-07-19 18:31

    Cita tristete pentru noi cei ramasi,dar cita bucurie pentru Dinsul acum!

  • helen costaPostat la 2011-07-19 18:24

    Lacrimi ... durere ... regrete ... pentru noi, liniste ... pace ... si intalnire cu Domnul pentru dansul. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Rugati-va pentru noi, sfant parinte Papacioc.

  • Desanca TismanarPostat la 2011-07-19 18:18

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-i aseze sufletul intre cei drepti !

  • Rodica MurariuPostat la 2011-07-19 18:03

    Dumnezeu sa-l odihneasca!

  • Mirela HaralambescuPostat la 2011-07-19 17:43

    Dumnezeu sa-l odihneasca! Fiindca L-a iubit si L-a slujit din toata inima pe Dumnezeu, El l-a rasplatit inca de aici, de pe pamant, cu o viata lunga si frumoasa, chiar daca a fost presarata si cu grele incercari. Sigur, parintele Arsenie se bucura acum de o rasplata si mai mare in Imparatia Lui Dumnezeu!

  • Fanica SpanuPostat la 2011-07-19 17:27

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE.

  • mac aile Postat la 2011-07-19 17:22

    Dumnezeu sa-i aseze sufletul unde dreptii se odihnesc! suntem mai saraci aici fara el dar sigur ne va veghea si ne va purta de grija de sus, cu rugaciunile sale!

  • Madalin sPostat la 2011-07-19 16:35

    Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii Lui! plangem ca am pierdut un mare duhovnic dar ne bucuram ca avem un mijlocitor la Bunul Dumnezeu!

  • Constantin BernathPostat la 2011-07-19 16:32

    Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aibe in paza Sa.

  • doru floarePostat la 2011-07-19 16:22

    Dumnezeu sa- ierte.

  • gabi daragiuPostat la 2011-07-19 16:10

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA! DUMNEZEU SA -L IERTE,PE EL SI PE TOTI NOI !

  • IOLANDA MARIANA COTEANUPostat la 2011-07-19 15:21

    Bunul Dumnezeu a mai chemat la El,inca unul din cei mai mari duhovnici ai nostri...pacat ptr,noi...ca am ramas singuri..dar pentru Parintele Arsenie Papacioc a venit odihna bine-meritata in rindul sfintilor....DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!!!!!!!!AMIN

  • Andrei Daniel BaciuPostat la 2011-07-19 15:16

    Sunt convins ca parintele se va ruga mereu pentru noi! Dumnezeu sa-l odihneasca!

  • daniel trifuPostat la 2011-07-19 15:15

    a plecat la Domnul un mare sfant. Sa aiba si Dobrogea un sfant Arsenie cum are Ardealul pe Sf Arsenie Boca

  • Filaret MariutaPostat la 2011-07-19 15:14

    DUMNEZEU sa-l odihneasca si sa-i primeasca rugaciunile pe care le-a facut si le va face pentru noi cei pacatosi!

  • janeta iliescuPostat la 2011-07-19 15:09

    acolo,sub geana lui Dumnezeu,unde a plecat Parintele,va straluci in lumina si va deschide cerul cu albastrul privirii sale...ii multumesc elenei ,ca acolo,departe,in schitul de la Techirghiol,intr o noapte de Paste,Parintele mi a deschis calea ,sa inteleg ,sa nu ma minii,sa iert si sa iubesc deopotriva pe Dumnezeu si pe slujitorii sai.Iti Multumesc Parinte,mergi de te bucura alaturi de Dumnezeu,de creatia ta.

  • efty petyPostat la 2011-07-19 14:53

    S-a stins inca un stalp din cei care mai sunt (daca mai sunt)dureros sa primesti astfel de vesti. Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii si sa-i dea bunatatile Sale cele ceresti,asa cum toti ne dorim...

  • nicoleta moisePostat la 2011-07-19 14:51

    Dumnezeu sa-l odihneasca pe parintele. L-am cunoscut pe parintele,acum sunt trista,suntem mai saraci aici dar mai bogati acolo sus, sunt sigura ca se va ruga pentru noi.

  • Blaga Bogdan Postat la 2011-07-19 14:37

    Drag Parinte,roaga-L pe Dumnezeu pentru noi!

  • liliana-daniela Postat la 2011-07-19 14:31

    Bunul si Multmilostivul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

  • Andrei AdochiteiPostat la 2011-07-19 14:28

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

  • Mihail-COSMIN TUTUIANUPostat la 2011-07-19 14:25

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!

  • alexandra emanuelaPostat la 2011-07-19 14:22

    dumnezeu sa-l ierte a fst un pr f bun multumesc lui dumnzeu k am apukt sa-l cunosc.

  • II CPostat la 2011-07-19 14:21

    Dumnezeu sa-l odihneasca pe bunicul meu drag!

  • mariana violeta Postat la 2011-07-19 14:21

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si liniste si sa-l primeasca in Imparatia Sa! Cand parintele Arsenie m-a binecuvantat, am simtit o liniste sufleteasca inexplicabila , desi aveam mari necazuri in momentele acelea. Ii multumesc bunului Dumnezeu ca am avut privilegiul de al intalni pe acest mare OM!

  • Lidia ChisPostat la 2011-07-19 14:21

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !

  • DANIELA JILAVEANUPostat la 2011-07-19 14:04

    Cred ca am devenit mai saraci sufleteste,odata cu plecarea dintre noi a parintelui Arsenie,nu am avut privilegiul sa-l cunosc personal dar am citit despre dumnealui.Fie ca bunul Dumnezeu sa-l primeasca la ceruri.DUMEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE.

  • Nina VitanPostat la 2011-07-19 14:02

    Dumnezeu sa-l primesca cu bratele deschise si sa-l odihneasca in pace, Amin

  • Marga Selaru Postat la 2011-07-19 14:01

    SA STIM SA MURIM SI SA STIM SA INVIEM IN FIECARE ZI, spunea Parintele Arsenie Papacioc, acest minunat lucru la facut sfintia sa astazi si a inviat in viata vesnica!!!! Dumnezeu sa-l odihneasca in ceata Sfintilor!!! Vesnica lui pomenire!!!

  • Elena LunguPostat la 2011-07-19 14:00

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

  • costel popescu Postat la 2011-07-19 13:54

    Un parinte minunat, datator de bucurie. Dumnezeu sa-l bucure asa cum el ne-a bucurat pe noi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE