Parohii si manastiri cu hramul Sfantul Nicolae din Arhiepiscopia Alba Iulia

Astazi, 6 decembrie, in ziua de pomenire a Sfantului Ierarh Nicolae, mai multe biserici si manastiri din Arhiepiscopia noastra isi praznuiesc hramul. Amintim manastirile de la Jacul Romanesc si de la Lapusna din judetul Mures si manastirea Lupsa din judetul Alba.

Alaturi de aceste manastiri sunt multe biserici parohiale de pe cuprinsul eparhiei noastre care isi serbeaza astazi hramul. In Alba Iulia sunt doua biserici care isi praznuiesc hramul: biserica parohiala din cartierul Partos unde slujeste Parintele Teodor Nicoara si biserica parohiala din cartierul Micesti unde slujesc Parintele Ovidiu Popescu si Parintele Ionut Sopterean.

Programul slujbelor la biserica parohiala din cartierul Partos a inceput aseara de la ora 18.00 cu Vecernia mare cu Litie si Paraclisul Sfantului Nicolae, urmate de un concert de colinde sustinut de un grup de colindatori din Limba. Marti dimineata de la ora 8.30 se va oficia Utrenia, de la ora 10.00 Sfanta Liturghie, iar de la ora 17.00 Acatistul Sfantului Nicolae. Raspunsurile la slujbe vor fi date de Grupul psaltic „Lumina lina” din Alba Iulia.

In parohia Micesti programul slujbelor este urmatorul:
Luni, 5 decembrie,
- ora 17,00 Sfanta Taina a Maslului
- ora 18,30 Paraclisul Sfantului Nicolae si inchinare la moastele a 15 mari sfinti ai Ortodoxiei - racla de la biserica memoriala “Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Marti, 6 decembrie,
- ora 9,00 - Utrenia
- ora 10,00 - Sfanta Liturghie
- ora 17,00 - Acatistul Sfantului Ierarh Nicolae

Sursa: Radio Reintregirea

06 Decembrie 2011

Vizualizari: 997

Voteaza:

Parohii si manastiri cu hramul Sfantul Nicolae din Arhiepiscopia Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE