Piatra de temelie pentru o noua biserica in Parohia Corlatesti

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, duminică, 9 noiembrie, a fost aşezată piatra de temelie pentru noua biserică a Parohiei Corlăteşti, Protoieria Ploieşti.

Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părintele Ştefan Muşat, protopopul Protoieriei Ploieşti, părintele paroh Iustin Marian Biton, precum şi alţi preoţi şi diaconi din zonă.

În cuvântul de învăţătură de la finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei Prahoveanul a subliniat faptul că ridicarea unei noi biserici în această parohie constituie o necesitate reală pentru buna rânduială liturgică a comunităţii, biserica actuală, monument istoric clădit în 1792, fiind de dimensiuni foarte mici. De asemenea, Preasfinţia Sa a evidenţiat importanţa locaşului de cult pentru toţi credincioşii, arătând că în tradiţia şi rânduiala ei de veacuri Biserica Ortodoxă acordă o cinste deosebită ctitorilor şi întemeietorilor de sfinte locaşuri, aceştia fiind pomeniţi la slujbele bisericii ca „fericiţii şi pururea pomeniţii ctitori“.

Noua biserică ce urmează a se construi a primit hramul „Pogorârea Sfântului Duh“ şi „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica“.

(Pr. Ionuţ-Dragoş Iftimi)

Sursa: ziarullumina.ro

.

11 Noiembrie 2014

Vizualizari: 372

Voteaza:

Piatra de temelie pentru o noua biserica in Parohia Corlatesti 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Parohia Corlatesti

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE