Politica avortului provoaca ruptura in Amnesty International

 

Organizatia din Irlanda a Amnesty International nu va promova noua politica a organizatiei de a permite avortul in caz de viol, incest sau amenintari la adresa vietii mamei. Noeleen Hartigan, director al biroului irlandez al Amnesty International, a confirmat ca organizatia irlandeza va respinge noua politica controversata, a relatat Irish Times. Este foarte posibil ca delegatii catolici care participa la o conferinta Amnesty International in aceasta saptamana sa ridice aceasta problema, care a primit deja multa atentie din partea mass-media.

 

O fosta membra, Mary Stewart, a declarat pentru Irish Times ca a returnat cardul sau de membru ca protest fata de decizia comitetului executiv de a adopta politica privind avortul. Stewart a explicat: "M-am alaturat organizatiei datorita puternicei sale opozitii fata de pedeapsa cu moartea, dar acum opozitia fata de pedeapsa cu moartea nu se aplica copiilor nenascuti".

Kate Gilmore, din conducerea Amnesty International, a declarat ca decizia organizatiei irlandeze si criticismul din partea Episcopilor din SUA nu vor rasturna decizia organizatiei privind politica avortului.

 

Cardinalul Renato Martino, presedintele Consiliului Pontifical pentru Justitie si Pace, a declarat recent pentru National Catholic Register ca credinciosii catolici ar trebui sa isi retraga sprijinul acordat organizatiei daca aceasta continua sa sprijine avortul. "Insistand pentru decriminalizarea avortului ca parte a platformei sale, Amnesty International s-a descalificat pe sine ca o aparatoare a drepturilor omului", a spus el. "Daca Amnesty International nu mai este dispusa sa apere dreptul uman de baza - dreptul la viata - atunci insasi integritatea organizatiei este pusa la indoiala".

 

Sursa: catholica.ro

 

.

20 August 2007

Vizualizari: 1322

Voteaza:

Politica avortului provoaca ruptura in Amnesty International 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE