Preotii din Sibiu au liturghisit la Catedrala mitropolitana

Pentru prima data in utlimii ani, preotii din Protopopiatul Sibiu au oficiat Sfanta Liturghie, astazi, 17 ianuarie, la Catedrala mitropolitana din Sibiu, impreuna cu Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si cu Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Dupa slujba s-a oficiat un parastas pentru Mitropolitul Antonie Plamadeala si pentru preoti cu preotese din Sibiu, trecuti la Domnul.

Intalnirea preotilor din Sibiu si imprejurimi a fost una festiva, menita sa marcheze inceputul de an. Daca la marile sarbatori, preotii sibieni vin la Catedrala mitropolitana pentru a oficia slujbe religioase festive, impreuna cu ierarhii Mitropoliei Ardealului, sarbatoarea Sfantului Antonie cel Mare din acest an a fost o zi deosebita pentru preotimea sibiana, slujind si impartasindu-se din acelasi potir la Sfantul Altar din inima Sibiului. In acelasi timp, intalnirea in cadrul liturgic al preotilor sibieni a insemnat si o exprimare a comuniunii si a bucuriei prilejuite de canonizarea Sfantului Ierarh Andrei Saguna, intrucat la sarbatoarea proclamarii ca sfant si la prima sa praznuire pe 30 noiembrie 2011, preotii sibieni nu au avut posibilitatea sa liturghiseasca impreuna.

La aproape sapte ani de la trecerea la Domnul a Mitropolitului Antonie Plamadeala, ierarhii si preotii din Sibiu si imprejurimi au gasit de cuviinta a-l pomeni impreuna pe cel care le-a fost parinte, duhovnic si chiriarh. In cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a fost pomenit impreuna cu alti preoti si preotese adormiti in Domnul.

Anul Sfantului Maslu

Dupa Sfanta Liturghie, s-a oficiat o slujba de parastas pentru Mitropolitul Antonie Plamadeala, preotii si preotesele din Protopopiatul Sibiu, adormiti in Hristos. Apoi, intalnire preotilor sibieni cu ierarhii Arhiepiscopiei Sibiului a avut si o latura administrativa si pastorala. IPS Mitropolit Laurentiu le-a multumit celor peste 70 de preoti veniti la Catedrala sa liturghiseasca si i-a indemnat ca in acest an, inchinat Sfantului Maslu si ingrijirii bolnavilor, prin hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, sa mediteze mai mult asupra acestei teme si sa implineasca cele randuite pentru bolnavi si nevoiasi.

“In acest an trebuie sa ne indreptam atentia asupra acestei lucrari pastoral-misionare a Bisericii si anume savarsirea Sfanutului Maslu. Ea se face in zilele de post, printr-o pregatire sufleteasca. De aceeea, in bisericile noastre unde se face zilnic Sfanta Liturghie, in zilele de vineri se oficiaza si slujba Sfantului Maslu. Este o lucrare extraordinara de care ne folosim cu totii si ne vom putea bucura de o impreuna-slujire, incercand sa ne castigam impreuna mantuirea, noi si poporul care ne-a fost incredintat ”, a spus Parintele Mitropolit.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

17 Ianuarie 2012

Vizualizari: 569

Voteaza:

Preotii din Sibiu au liturghisit la Catedrala mitropolitana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE