Prima biserica inchinata Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul in Arhiepiscopia Ramnicului

In dupa-amiaza acestei zile de 23 septembrie, de la orele 17,00, in Cartierul Traian, din municipiul Ramnicu Valcea, in cadrul unei frumoase ceremonii religioase, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului impreuna cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi, si alaturi de numerosi credinciosi ramniceni, au pus piatra de temelie pentru biserica cu hramul „Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, prima biserica din Arhiepiscopia Ramnicului inchinata Mitropolitului Martir, fost Episcop de Ramnic intre anii 1705 – 1708.

Dupa slujba, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Gherasim si Preasfintitul Emilian Lovisteanul au rostit cate un cuvant de invatatura in care au aratat necesitatea construirii acestei biserici in Ramnicu Valcea si l-au rugat pe Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu pentru ca sfantul lacas sa fie adus cat mai curand la bun sfarsit si tarnosit.

De asemenea, parintele paroh Vasile Simion le-a multumit Parintilor Ierarhi pentru sprijinul si binecuvantarea adusa credinciosilor acestei nou infiintate parohii prin aceasta vizita pastoral-misionara.

La slujba de punere a pietrei de temelie au mai fost prezenti Primarul Ramnicului, Ing. Emilian Francu, oficialitati locale, preoti si numerosi credinciosi.

Evenimentul se inscrie in seria celei de-a XIV-a editii a manifestarilor religioase si culturale dedicate praznuirii Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul Ramnicului.

Terenul pentru constructia noii biserici cu hramurile „Pogorarea Sfantului Duh” si „Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, din strada Remus Belu, aflat langa Agentia de Protectie a Mediului, a fost pus la dispozitia Arhiepiscopiei Ramnicului de catre Primaria Ramnicului prin bunavointa Consiliului Local al Municipiului Ramnicu Valcea, prin transmitere in folosinta cu titlu gratuit pe durata existentei constructiei.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Septembrie 2012

Vizualizari: 693

Voteaza:

Prima biserica inchinata Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE