Programul IPS Teodosie in perioada 29 - 30 AUGUST

Hram la mănăstirea Lipnița

Luni, 29 august, Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Cu acest prilej, începând cu ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Lipnița, care-și serbează hramul.

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul marchează momentul muceniciei sale. Aceasta este pusă în legătură cu înfierarea păcatelor în care trăiau Irod Antipa și Irodiada, soția fratelui său. Sf. Ioan a fost întemnițat în castelul din Maherus, iar la balul oferit de ziua de naștere a lui Irod, acesta i-a spus Irodiadei că îi va da fiicei tot ce va cere, până la jumătate din împărăție, dacă va dansa. Salomeea, fiica, a încântat publicul și, sfătuită de mama sa, i-a cerut capul Sfântului Ioan pe o tipsie. Nevrând să-și încalce jurământul, Irod a împlinit întocmai dorința fetei.

Hram la mănăstirea Secu

Marți, 30 august, mănăstirea Secu își serbează ocrotitorii spirituali: Sfinții Ierarhi Varlaam, Mitropolitul Moldovei și Ioan de la Râșca și Secu, Episcopul Romanului. Cu acest prilej, IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a părintelui arhim. Vichentie Amariei, starețul mănăstirii Secu, și va fi prezent la slujbele oficiate la acest așezământ monahal.

Hram la biserica „Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului”

În ultima zi a lui Gustar, în calendarul ortodox este consemnată sărbătoarea Așezarea cinstitului brâu al Maicii Domnului în raclă. Cu acest prilej, marți, 30 august, de la ora 18.30, IPS Teodosie va oficia slujba Privegherii la biserica „Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului” din Constanța (str. Merișor, nr. 13, zona Trocadero - Coiciu). Așezământul de cult își serbează hramul pe data de 31 august.

Joi au fost aduse spre cinstire moaștele Sfinților Cosma și Damian (de la biserica „Sf. Dimitrie” din Constanța) și Sf. Mare Mucenic Gheorghe (de la biserica „Sf. Gheorghe” din Constanța) și vor rămâne la acest așezământ de cult până în seara zilei de 31 august. Totodată, marți seară, IPS Teodosie va aduce spre închinare permanentă o părticică din Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Biroul de Comunicare

Pe aceeaşi temă

29 August 2016

Vizualizari: 396

Voteaza:

Programul IPS Teodosie in perioada 29 - 30 AUGUST 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE