Programul IPS Teodosie in perioada 4-7 august

Duminica 4 august, incepand cu ora 7.30, Ierarhul Tomisului va calugari doua surori de la manastirea Crucea, slujba urmata de savarsirea Sfintei Liturghii.

In noaptea de duminica spre luni, la ora 00.00, IPS Teodosie va savarsi Sfanta Liturghie la biserica "Sfantul Ioan Iacob Hozevitul”, din apropierea localitatii Mihail Kogalniceanu, parohie care isi serbeaza luni hramul. La slujba este asteptat sa participe si IPS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei.

Pe data de 6 august cea mai veche biserica din Constanta, biserica Greaca, isi serbeaza hramul, Schimbarea la Fata. Astfel, la ora 8.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la aceasta biserica.

Incepand de duminica, 4 august, si pana pe data de 8 august, vor fi aduse spre inchinare moastele Sfantului Apostol Andrei.

Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos este sarbatoarea in care Mantuitorul Si-a schimbat in mod minunat chipul fetei Sale, pe muntele Taborului, in prezenta a trei dintre ucenicii Sai: Petru Ioan si Iacov. Datele istorice spun ca sarbatoarea isi are originea in momentul sfintirii unei biserici zidite de Sfanta imparateasa Elena, pe muntele Taborului, in secolul IV. Atestarea documentara a sarbatorii apare in prima jumatate a secolului V. In secolul VIII, odata cu generalizarea acestui praznic, Sfantul Andrei Criteanul compune o predica la Schimbarea la Fata, iar Sfintii Ioan Damaschin si Cosma au compus imne religioase in cinstea sarbatorii.

Pe data de 7 august, IPS Teodosie va participa la Sfanta Liturghie la manastirea Sfanta Teodora de la Sihla, din Arhiepiscopia Iasilor.

Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

.

01 August 2013

Vizualizari: 745

Voteaza:

Programul IPS Teodosie in perioada 4-7 august 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE