Programul slujbelor de Boboteaza la Catedrala Mitropolitana

La Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, programul liturgic a inceput joi de la ora 06.30 cu „Slujba Ceasurile Impatatesti, continuata de Liturghia Sfantului Vasile cel Mare unita cu Vecernia praznicului, iar la sfarsitul Sfintei Liturghii, Sfintirea cea mare a apei”.

Programul a continuat „seara, de la ora 18.00 cu Privegherea, adica Pavecernita Mare, Litia si Utrenia praznicului, iar a doua zi, de la ora 08.30, Acatistul, Ceasurile si apoi Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur, slujita de Inatpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, iar la Sfarsitul Sfintei Liturghii, se va iesi in procesiune in piata Catedralei, unde se va savarsi iarasi Sfintirea cea mare apei”, dupa cum am aflat de la ecleziarhul Catedralei, Arhimandrit Teofil Roman.



„Anul acesta, Aghiazma care va fi impartita credinciosilor a fost sfintita in Ajun si imbuteliata in recipiente de plastic, care vor fi prezente si la slujba din ziua Bobotezei si apoi vor fi daruite credinciosilor. Nadajduim ca acest mod de a oferi Aghiazma credinciosilor va fi mult mai curat, mai elegant, mai bine venit si credinciosii vor putea primi si pastra aghiazma mare in conditii cuviincioase, pentru aceasta mare sfintenie pe care o reprezinta Aghiazma mare”, ne-a mai informat Parintele Teofil.

Vineri, 6 ianuarie, seara de la ora 18.00 in Catedrala se va oficia Privegherea, adica Vecernia si Utrenia, la Sarbatoarea Soborului Sfantului Ioan Botezatorul, iar sambata, 7 ianuarie, de la ora 08.30 Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul, Ceasurile, iar de la ora 10.00 Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur. Cuvantul de invatatura va fi rostit de Parintele profesor Ioan Chirila, decanul Facultatii noastre de Teologie.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

06 Ianuarie 2012

Vizualizari: 652

Voteaza:

Programul slujbelor de Boboteaza la Catedrala Mitropolitana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE