PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a implinit 40 de ani

In ziua de 20 aprilie 2009, Preasfintitul Parinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a implinit 40 de ani. Preasfintia Sa s-a nascut la data de 20 aprilie 1969 in localitatea Scorteni, judetul Prahova. Inchinoviat la Schitul Crasna, Prahova, in anul 1990, a fost tuns in monahism in anul 1991, primind numele Ambrozie si hirotonit ieromonah in anul 1992. In anul 1996 a fost numit, prin decizie patriarhala, staret al Schitului Darvari din Bucuresti.

Intre anii 1992-1996, a urmat cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Marina" din Bucuresti, elaborand o teza de licenta despre isihasm. In anul 1999, a primit rangul de Protosinghel si a inceput studiile de doctorat la Facultatea de Teologie a Universitatii din Salonic, Grecia, pe care le-a incheiat in anul 2005, iar in ziua de 2 martie, acelasi an, primeste titlul de "Doctor in Teologie".

In ziua de 4 octombrie 2000, a fost ales in functia de episcop vicar patriarhal de catre Sfantul Sinod, la propunerea vrednicului de pomenire Parinte Patriarh Teoctist, hirotonia avand loc la data de 15 octombrie 2000. In aceasta calitate, a coordonat si indrumat, conform deciziei patriarhale, urmatoarele sectoare: Relatii Externe Bisericesti, Comunitati Externe, Invatamant, Biserica si Societatea, Diaconia, Biroul de Presa si Biroul de Pelerinaje. A desfasurat o intensa activitate de reprezentare a Bisericii Ortodoxe Romane in tara si peste hotare, cu prilejul unor manifestari culturale si religioase.

In ziua de 8 februarie 2006, a fost ales in demnitatea de Episcop al Giurgiului de catre Colegiul Electoral Bisericesc si intronizat in Duminica a V-a din Postul Mare - 9 aprilie 2006, la Catedrala Episcopala "Adormirea Maicii Domnului". Vrednicul de pomenire Parinte Patriarh Teoctist, inconjurat de numerosi ierarhi, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, de preoti, de diaconi, monahi, monahii si in prezenta a numerosi credinciosi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca cu prilejul intronizarii Preasfintiei Sale in scaunul de Episcop al Giurgiului.

In demnitatea de Episcop al Giurgiului, Preasfintia Sa desfasoara o activitate deosebita in plan pastoral, cultural si social-filantropic, slujind "cu timp si fara timp” lui Dumnezeu si oamenilor, avand in minte si in inima, bucuria slujirii, bucurie care izvoraste din iubire pentru Domnul nostru Iisus Hristos, care a adus in lume lumina, viata si bucuria impacarii omului cu Dumnezeu prin slavita Sa Inviere.

Cu prilejul implinirii celor 40 de ani de viata, clerul si credinciosii Episcopiei Giurgiului se roaga Domnului nostru Iisus Hristos sa daruiasca indelungata arhipastorire, cu sanatate deplina, sporite puteri, bucurii duhovnicesti si alese impliniri, Preasfintitului Parinte AMBROZIE.

"INTRU MULTI SI BINECUVANTATI ANI, PREASFINTITE STAPANE!"

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

21 Aprilie 2009

Vizualizari: 733

Voteaza:

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a implinit 40 de ani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE