PS Sebastian, Episcopul Slatinei isi sarbatoreste astazi ziua de nastere


PS Sebastian, Episcopul Slatinei isi sarbatoreste astazi ziua de nastere  


Prea Sfintitul Sebastian s-a nascut la 5 noiembrie 1966, in orasul Moreni, primind la botez numele de Sorin Petrica. Intre anii 1983 - 1988 a frecventat cursurile Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt, iar in anul absolvirii a fost tuns in monahism si hirotonit ierodiacon pe seama Schitului Crasna din judetul Prahova.



A urmat apoi cursurile Facultatii de Teologie din Bucuresti, iar in perioada 1992 - 1997 cele de doctorat la Facultatea de Teologie din Tesalonic (Grecia), luandu-si titlul de doctor in Teologie Liturgica cu tema: "Teologia liturgica romaneasca in sec. al XX-lea".

In anul 1996 a fost hirotonit ieromonah si vreme de trei ani a fost staret la Manastirea Crasna. In perioada 1997 - 2001 a indeplinit si ascultarea de exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor.

La propunerea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, in sedinta Sfantului Sinod din februarie 2001, a fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor cu titlul de Ilfoveanul.


Prea Sfintitul Sebastian Pascanu a fost ales in scaunul de Episcop al Episcopiei Slatinei de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prin vot secret, in sedinta din 5 martie 2008, la propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei si a membrilor Adunarii Eparhiale a Episcopiei, fiind intronizat in acest scaun episcopal la 25 martie 2008

A publicat mai multe carti, printre care: "Laude bisericesti proprii monahilor si laude bisericesti specifice mirenilor", "Comentariu la Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanu", "Ganduri despre suferinta", dar si o serie de articole si reportaje cu caracter comemorativ in periodicele "Vestitorul Ortodoxiei" si "Biserica Ortodoxa Romana".


In semn de apreciere a activitatii desfasurate, Presedintia Romaniei i-a acordat in februarie 2004, Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Comandor

Sa ne traiti intru multi si fericiti ani, Preasfintite Parinte Episcop!

 

Sursa: episcopia-ramnicului.ro

 

.

05 Noiembrie 2008

Vizualizari: 853

Voteaza:

PS Sebastian, Episcopul Slatinei isi sarbatoreste astazi ziua de nastere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE