Randuiala iertarii la Schitul Darvari


Aseara, la Schitul Darvari, a fost savarsita Slujba de priveghere pentru Sfantul Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, praznuit astazi, in ziua in care incepe Postul Nasterii Domnului.

Vecernia cu Litie a fost urmata de cateva rugaciuni speciale de dezlegare precum si de Rnduiala iertarii pentru Postul Nasterii Domnului, o randuiala specifica in care calugarii isi cer iertare unii altora pentru a intra impacati sufleteste in Post.

Schitul Darvari

In cuvantul sau, parintele protos. Teofil Anastasoaie, staretul Schitului Darvari, i-a indemnat pe credinciosi sa duca exemplul acestei randuieli si in casele lor, sa se ierte unii pe altii pentru a incepe Postul Nasterii Domnului cu folos:

"In manastiri, inaintea posturilor mari, monahii, la sfarsitul slujbei de priveghere de Lasata Secului, dupa ce se citeste rugaciunea de dezlegare, trec unii prin fata altora, isi cer iertare, isi saruta mana unul, altuia, si astfel incep postul impacati sufleteste.

Schitul Darvari

Pe cei care ati ales ca sa veniti in aceasta seara si sa fiti impreuna cu noi la aceasta priveghere de Lasata Secului, va indemnam ca ceea ce ati primit in suflet sau ati auzit sa faceti si la casele dvs. Adica iertarea pe care ne-o dam unii, altora, aici, in biserica, sa o faceti si la casele dvs. Atunci veti simti cum postul intr-adevar are folos in sufletul dvs. si in casa dvs.

Ce folos sa tinem post, spunea Sfantul Vasile cel Mare, daca noi suntem certati unii cu altii, daca nu vorbim cu parintii, daca nu vorbim cu vecinii. Atunci sufletul este inca legat de ura.

Schitul Darvari

Pentru aceasta este nevoie de aceasta randuiala a iertarii, pentru ca sufletul sa se elibereze de greutatea aceasta a urii. Atunci putem sa ne rugam ca Duhul Cel Sfant sa se coboare in sufletele celor care postesc."

Parintele staret Teofil Anastasoaie le-a urat credinciosilor sa inceapa Postul Nasterii Domnului cu folos si sa se bucure de darurile duhovnicesti ale Craciunului.

Schitul Darvari

.

14 Noiembrie 2007

Vizualizari: 2618

Voteaza:

Randuiala iertarii la Schitul Darvari 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE