Resfintirea bisericii Manastirii Radu Negru

Duminica, 24 iunie 2012, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savarsit Sfanta Liturghie si resfintitrea bisericii Manastirii Radu Negru din Calarasi.

Programul liturgic a inceput cu savarsirea Sfintei Liturghii, la care au participat preacucernici parinti consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernici parinti protopopi, preoti din municipiul Calarasi, diaconi si multime de credinciosi.

Cu aceasta ocazie Preasfintia Sa a hirotonit intru preot pe diaconul Daniel Costin Mihai, pe seama parohiei Stefan Voda, Protopopiatul Calarasi, preacuviosului ieromonah Iustinian Matei i-a oferit rangul de protosinghel, iar binefacatorilor ctitori Ion Ciulinaru si Alexandru Tinta, le-a oferit Ordinul „Crucea Sloboziei” in Grad de Cavaler.

In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa e explicat intelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice si a laudat pe cei care s-au implicat in restaurarea acestei frumoase biserici.

S-a savarsit slujba parastasului pentru pomenirea fericitilor ctitori, binefacatori si slujitori ai bisericii care a implinit 100 de ani de la tarnosire.

Dupa Sfanta Liturghie a urmat slujba de sfintire a bisericii, restaurate in ultimii ani de preacuviosul parinte staret Protosinghelul Gherasim, cand Intaistatatorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoti si diaconi au inconjurat lacasul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost intocmirea Sfintei Mese, slujba ce a consacrat altarul de jertfa, pentru a se putea slujii in conditii canonice Sfanta Liturghie, urmat de sfintirea picturii si a catapetesmei. Credinciosilor li s-a explicat momentele liturgice ale acestei slujbe si simbolistica spirituala a ceea ce s-a savarsit.

Sursa: sf-esc.ro
 

.

25 Iunie 2012

Vizualizari: 779

Voteaza:

Resfintirea bisericii Manastirii Radu Negru 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE