Sarbatoare la Manastirea Cotumba

In ajunul sarbatorii "Pogorarea Sf. Duh" Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul a fost in mijlocul obstii Manastirii Cotumba, slujind Sfanta Liturghie in biserica cu hramul "Pogorarea Sf. Duh" alaturi de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta a numerosi credinciosi din satele invecinate.

In cadrul slujbei, Preasfintia Sa a savarsit doua hirotonii, una intru preot pe seama Manastirii Cotumba si alta intru diacon pe seama Manastirii Calapodesti.

Manastirea Cotumba face parte din salba de biserici inchinate "Pogorarii Sf. Duh" de pe Valea Trotusului si a fost ridicata la mijlocul secolului al XVIII-lea, fiind atestata documentar pentru prima oara in anul 1757 intr-un zapis al staretului de atunci al manastirii, Pahomie, considerat a fi intemeietorul acestui lacas. Dupa secularizarea lui Cuza, Manastirea Cotumba a devenit biserica de mir. Lacasul de cult a fost distrus in Primul Razboi Mondial si recladit in 1929. Asezamantul monahal a fost redeschis ca manastire de maici in 1995, primele dintre ele venind aici tocmai de la Manastirea Brancoveni de langa Slatina, impreuna cu vrednicul de pomenire Protos. Mardare Gheorghe. Anii urmatori au adus implinirea unui vis pentru mica obste, fiind ridicata aici o biserica mareata in stil stefanian, in mijlocul manastirii Cotumba, cu hramul "Sf. Treime", un simbol al ortodoxiei marturisitoare spre a nu fi pierdute credinta si traditia din aceste locuri.

Sursa: epr.ro

.

10 Iunie 2014

Vizualizari: 399

Voteaza:

Sarbatoare la Manastirea Cotumba 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Manastirea Cotumba

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE