Seara caritabila organizata de Vasiliada, la Craiova

Asociatia Vasiliada, organizatie neguvernamentala care isi desfasoara activitatea social-filantropica in cadrul Mitropoliei Olteniei, organizeaza maine, 3 decembrie, ora 18.00, Gala de caritate „Vasiliada”. Evenimentul va avea loc in sala Maura a Restaurantului „Minerva” din Craiova, in prezenta Inalt Preasfintitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei.

In fiecare an, in preajma sarbatorilor de iarna, Arhiepiscopia Craiovei vine in sprijinul persoanelor nevoiase prin organizarea de activitati cu caracter filantropic. Printre aceste activitati se numara si „Gala Vasiliada”, actiunie de caritate care ca scop strangerea de fonduri in vederea construirii a doua centre rezidentiale pentru copii si mame aflati in dificultate.



Invitati de marca pentru un scop filantropic

Manifestarea va fi deschisa de Inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit Irineu, presedintele de onoare al Asociatiei Vasiliada si va fi moderata de catre cunoscutii jurnalisti Tv – Iuliana Tudor si Cristian Tabara. Printre participantii prezenti la eveniment se vor afla personalitati de marca precum: Baroneasa Winterbourne Emma Nicholson, membra in Parlamentul European, raportor al Romaniei in perioada 2000-2004 si militanta pentru drepturile copilului din Romania, Raed Arafat, fondatorul SMURD – Romania, soprana Felicia Filip si jurnalistul Emil Hurezeanu. Vor fi invitati de asemenea membrii Consiliului Director al Asociatiei, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, oameni de afaceri din Craiova si nu numai. Invitatii vor licita pentru lucrarile copiilor cu deficiente de auz si vorbire, beneficiari ai programelor initiate de Vasiliada.

Initiativa acestei activitati a fost apreciata de Excelenta Sa, Emma Nicolson, care a declarat: „Ma aflu aici atat in calitate de prieten, cat si in calitate de cetatean de onoare al Craiovei, pentru a sustine calitatea excelenta a muncii Asociatiei Vasiliada, eforturile de a mentine familiile impreuna si de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili membri ai societatii. De aceea sunt convinsa ca serviciile asigurate de Asociatia Vasiliada sunt deosebit de necesare in aceste vremuri dificile din punct de vedere economic. Cheia reusitei consta acum, mai mult ca oricand, in solidaritatea si ajutorul din partea celorlalti. In activitatea de aparare a drepturilor copilului in Romania, pe care am desfasurat-o pana in prezent, Biserica Ortodoxa a fost unul dintre primii parteneri de incredere. Am aflat despre munca minunata in vederea prevenirii abandonului, desfasurata in cadrul Vasiliadei, inca din anul 2001, precum si despre rezultatele ei exceptionale”, a adaugat Baroneasa Emma Nicholson. Excelenta Sa si-a exprimat dorinta de a cunoaste mai bine activitatea Asociatiei, de aceea, inaintea evenimentului va vizita doua dintre centrele sociale ale Asociatiei Vasiliada – Centrul de zi pentru copii ”Aripi de Lumina” si Centrul de Urgenta pentru Persoane fara Adapost ”Sfantul Vasile cel Mare”.

Sensibila si cu sufletul aproape de cei mici, soprana Felicia Filip a raspuns cu caldura invitatiei de a fi prezenta la Gala de caritate ”Vasiliada”. ”Societatea mai buna in care ne dorim sa traim este una a echilibrului si dreptatii, a democratiei si a responsabilitatii sociale. Grija pentru cel de langa tine nu este un act grandilocvent si nici unul benevol. Filantropia reprezinta un gest de dreptate sociala, un act ce se intoarce insutit spre cel ce il savarseste”, a spus Felicia Filip, referitor la evenimentul organizat de Asociatia Vasiliada in Cetatea Baniei.


Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.

02 Decembrie 2011

Vizualizari: 488

Voteaza:

Seara caritabila organizata de Vasiliada, la Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE