Selectia pentru Festivalul - Concurs de Colinde 'Episcop Nicolae Ivan'

Elevii clujeni de la cercurile metodice din Arhiepiscopia Clujului participa la preselectia pentru Festivalul – Concurs de Colinde „Episcop Nicolae Ivan”.

Dupa ce grupurile de elevi s-au intrecut in prealabil pe scoala, in aceste zile are loc etapa la nivel judetean, unde un juriu de specialitate ii desemneaza pe cei mai buni colindatori din judet.

Castigatorii vor participa la etapa finala din 15 decembrie ce se va desfasura la Cluj in sala Auditorum Maximum a Colegiului Academic al UBB.



Cu detalii, consilierul cultural al Arh. Clujului, Pr. Bogdan Ivanov: „Prima etapa a acestui Festival – Concurs a fost cea pe scoala unde, existand mai multe clase de religie au trebuit selectare corurile care sa reprezinte scoala, apoi exista faza pe Cerc, care se desfasoara in aceasta perioada in toate Cercurile Metodice din Arhiepiscopia noastra, pentru ca Concursul propriu-zis sa se desfasoare sambata, 15 decembrie, in sala Auditorium Maximum, incepand de la ora 11, cand vor fi prezente cele paisprezece sau cincisprezece formatii din toate Cercurile Metodice ale Arhiepiscopiei noastre si cand, practic, va avea loc spectacolul propriu-zis. Este vorba nu doar de un concurs, ci si de un eveniment dedicat publicului, credinciosilor si tuturor celor care vor sa ia contact cu traditiile autentice de Craciun si cu atmosfera pe care colindatorii, cei mai curati dintre vestitorii nasterii Domnului ne-o aduc noua in suflete”.

Festivalul Concurs de Colinde „Episcop Nicolae Ivan” a fost initiat anul trecut cu binecuvantarea IPS Mitropolit Andrei.

Prima editie a fost organizata in 2011, in data de 3 decembrie, cu ocazia implinirii a 90 de ani de la reactivarea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Noiembrie 2012

Vizualizari: 923

Voteaza:

Selectia pentru Festivalul - Concurs de Colinde 'Episcop Nicolae Ivan' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE