Sfanta Mare Mucenita Ecaterina praznuita la Constanta

Pe 25 noiembrie, Biserica Ortodoxă o sărbătoreşte pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina. Cu acest prilej, în noaptea de marți, 24 noiembrie, spre miercuri, începând cu ora 23.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. M. Mc.

Ecaterina” din cartierul constănţean Tomis - Plus, Boreal.

Miercuri, 25 noiembrie, de la ora 10.30, ierarhul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfânta Ecaterina” din localitatea constănțeană Tuzla. Așezământul de cult a fost ctitorit în anul 1884, de către omul politic și istoricul Mihail Kogălniceanu.

Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educaţie aleasă. S-a convertit la creştinism, motiv pentru care a fost arestată şi dusă la judecată înaintea autorităţilor romane, pe vremea împăraţilor prigonitori Diocleţian şi Maximian. Datorită înţelepciunii de care a dat dovadă, a reuşit să demonstreze superioritatea credinţei creştine împotriva filosofiei păgâne greceşti și a reuşit să îi convertească la Hristos pe mulţi învăţaţi ai timpului. Pentru aceasta a fost chinuită cu cruzime şi, în cele din urmă, a fost condamnată la tăierea capului.

Sfintele sale moaşte se află în mânăstirea „Sf. Ecaterina”, de pe Muntele Sinai, din Egipt.

Biroul de Comunicare

.
Pe aceeaşi temă

23 Noiembrie 2015

Vizualizari: 571

Voteaza:

Sfanta Mare Mucenita Ecaterina praznuita la Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE